Ceturtdiena, 16. maijs Edijs, Edvīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tradīcijas mainīt nedrīkst

Tradīcijas mainīt nedrīkst
13.09.2011 07:01

Atslēgvārdi

Šoruden viss bija mazliet citādi. Liepājas literāti nepulcējās uz kuģa, kā ierasts, Dzejas dienu atklāšanā, bet gan šoreiz poēzijas pilnais laiks beidzās uz kuģa un ar braucienu pa ostas akvatoriju. Jo tā ir tradīcija – dzejniekiem un viesiem tikties tur, kur staigā Liepājas brīvais vējš. Un to mainīt nedrīkst.

Ostā pietauvotais mīnu kuģis M–07 “Visvaldis” uzņēma viesus, kas nāca no rakstnieka Egona Līva piemiņas balvas “Krasta ļaudis” pasniegšanas svinīgās ceremonijas. Sarīkojuma moto bija “Satikšanās vējā”. Iespēju tikties tieši uz kuģa sponsorēja Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēki. Literātu saruna raisījās par Egonu Līvu, par viņa rakstnieka godīgumu. Atmiņās dalījās Egona Līva atraitne Edīte Gūtmane, rakstnieki Ēriks Hānbergs un Andrejs Migla. Uz kuģa muzicēja jaunā literāte un mūziķe Sandra Jurberga. Raisījās sarunas par dzeju, dzejnieka vietu un devumu savā laikā.

Toties gados un pieredzē jaunie poēti devās ar kuģi nelielā izbraukumā pa ostas akvatoriju. Tie bija konkursa “Krasta ļaudis” nominācijas “Labākais daiļdarbs” autori – skolēni no dažādām mūsu valsts pilsētām un vietām. Katrs no viņiem savu pirmo apbalvoto sacerējumu varēs lasīt kopā ar pārējo konkursantu darbiem e-grāmatā “Krasta ļaudis”. Tā kā liela daļa jauno nominantu nebija no Liepājas, viņiem šī nelielā ekskursija pa ūdeni un stāstījums par to, kā veidojusies osta, sagādāja prieku un šķita ļoti interesants piedzīvojums. 

Egona Zīverta foto

Dzejas dienas – tā ir arī dažādu paaudžu literātu tikšanās. Publicists un rakstnieks Ēriks Hānbergs (no kreisās) uzslavēja skolēna Bruno Laura darbu “Sāga par Olafu I”, salīdzinot viņu ar rakstnieku Marģeru Zariņu, kurš drosmīgi interpretēja seno laiku notikumus.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 13. septembra numurā.
 #kvards-20110913-08#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz