Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Turpināsies dziesmu, pievienosies sarunu vakari

Turpināsies dziesmu, pievienosies sarunu vakari
Foto: Andris Gertsons
21.03.2017 06:58

"Kurzemes Vārds"

Folkloras centrā “Namīns” notika pirmais spēka dziesmu vakars, kurā piedalījās arī Kurzemes Humanitārā institūta folkloras pētniece Ieva Ančevska un Ģirts Ančevskis, kurš ir grāmatas “Spēka dziesmas” viens no līdzautoriem.

Kā pastāstīja tradicionālo spēka dziesmu vakaru vadītāja un Austras biedrības valdes locekle Inese Sērdiene, pateicoties Liepājas kultūras projektā gūtajam atbalstam, tradicionālā sadziedāšanās turpmākā gada garumā iegūs jaunu dziļumu. Papildus “Namīnā” notiekošajiem ierastajiem un liepājnieku tik iemīļotajiem dziesmu vakariem turpmāk Ieva Ančevska piedāvās arī sarunu vakarus par latviešu tautas tradīcijām, aktualizējot tautas mantojumu un sniedzot pieredzi, kā senās zināšanas izmantot ikdienā. Katra sarunu vakara sākumā tiks dots neliels pētniecisks ieskats par kādu no latviešu tautas tradīciju aspektiem, bet pēc tam visi klātesošie varēs iesaistīties sarunā un dalīties savā pieredzē. I. Ančevska plānojusi stāstīt, piemēram, par veselumu un veselību, dzimtas spēku, pirts nozīmi, dziedinošām vārdformulām un to izmantošanu latviešu tradīcijās, veļu laiku un daudz ko citu. Savukārt dziesmu vakaros, kā jau ierasts, “Namīnā” varēs dziedāt līdzi Austrasbērniem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz