Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tuvojas bērnu un jauniešu teātra “Balagančiks” 17. sezonas noslēgums

Tuvojas bērnu un jauniešu teātra “Balagančiks” 17. sezonas noslēgums
11.05.2009 13:32

Atslēgvārdi

Šonedēļ, no 13. līdz 16. maijam, Liepājas 12. vidusskolas aktu zālē notiks bērnu un jauniešu teātra “Balagančiks” 17. sezonas noslēgums, kur ikviens interesents ir aicināts bezmaksas noskatīties trīs izrādes krievu valodā.

13. maijā plkst. 14:00 tiks demonstrēta izrāde ”Nieku koferis” (pēc Ludmilas Petruševskajas stāsta motīviem). Ar šo izrādi teātris ”Balagančiks” piedalījās starptautiskajā teātru festivālā ”Dzintara rītausma” Klaipēdā (Lietuva), kur ieguva diplomus par labāko režiju un vīriešu lomas atveidotāju.

15. maijā plkst. 18:00 skatītājiem piedāvās noskatīties izrādi ”Jezga” (pēc Arkādija Averčenko stāsta motīviem). Izrāde tapa projekta ”Teātris visiem” ietvaros, kuru finansēja Valsts Kultūrkapitāla fonda ”Kurzemes kultūras programma”. Ar šo izrādi teātris piedalījās starptautiskajā teātru festivālā ”Baltijas krasts 2009” Tallinā (Igaunija), kur ieguva atzinību un diplomu par labāko vīriešu lomas atveidotāju.

Savukārt 16. maijā plkst. 16:00 būs iespēja redzēt izrādi ”Oskars un Rozā dāma” (pēc Ērika – Emanuēla Šmita stāsta motīviem). Izrāde tapusi ar Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes finansiālo atbalstu projekta ”Mums vēl viss ir priekšā” ietvaros. Ieeja ar ielūgumiem.

Vēl 17. sezonā teātris piedalījās pirmajā starptautiskajā amatierteātru festivālā ”Teātris sākās” Sanktpēterburgā (Krievija) ar izrādi ”Kusaka”(pēc Leonīda Andrejeva stāsta motīviem), kur saņēma Lielo balvu (Grand – Prix).

Līdztekus jau minētajiem iestudējumiem, teātra mazākie dalībnieki iestudēja izrādi ”Sveicināti” (pēc Mihaila Barteņeva stāsta motīviem). Teātris savas izrādes izbraukumos izrādīja arī Liepājas skolās un Kurzemē.

Dibinātā biedrība “Bērnu un jauniešu teātris “Balagančiks”” ir realizējusi vairākus projektus, kurus finansēja Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas Kultūras pārvalde un Liepājas Izglītības pārvalde. Lielu palīdzību teātra attīstībai sniedz Liepājas 12. vidusskola un Liepājas Jaunatnes centrs.

Kā atzīst biedrības “Bērnu un jauniešu teātris “Balagančiks”” valdes priekšsēdētājs un teātra režisors Jurijs Zinovjevs: ”Šī sezona teātrim bija īpaši veiksmīga, dažādu pārbaudījumu pilna un ļoti radoša. Esam spējuši iestudēt piecas izrādes, realizēt nozīmīgus projektus un piedalījušies trijos starptautiskajos festivālos. Uzskatu, ka teātrim ir sasniegts augsts mākslinieciskais līmenis, taču mums nav resursu, lai segt nepieciešamos ceļa izdevumus un dalības maksas starptautiskajos teātru festivālos, pārstāvot tajos Liepāju un reizē arī Latviju. Tāpat teātrim ir nepieciešama lielāka zāle vai pat neliela sava telpa, lai demonstrēt savus jauniestudējumus pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Es vēlos pirmkārt pateikties teātra dalībniekiem – aktieriem, kuri nesavtīgi iegulda sevi katrā izrāde, tāpat sirsnīgs paldies visiem atbalstītājiem, mūsu skatītājiem un biedrības valdei. Arī turpmāk teātris priecēs ar jauniem iestudējumiem un sasniegumiem.”

Pāvels Jurs,
Biedrības “Bērnu un jauniešu teātris “Balagančiks”” valdes loceklis

No izrādes “Jezga” (pēc Arkādija Averčenko stāsta motīviem).

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz