Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Universitātes mākslinieki piedalās miniatūru izstādē Lietuvā

Universitātes mākslinieki piedalās miniatūru izstādē Lietuvā
Foto: Liepājas Universitāte
10.12.2018 15:30

liepajniekiem.lv

Nedēļas nogalē Šauļu (Lietuva) mākslas galerijā ”Laiptai”, ar kuru Liepājas Universitātes māksliniekus saista sena un laba draudzība, tika atklāta 26. Starptautiskā miniatūru izstāde ”Ziemassvētki atbraukuši”, informē Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Liepājas Universitāti izstādē ar saviem darbiem pārstāv mākslinieki Aivars Rozenbahs, Solvita Spirģe-Sēne, Gunta Krastiņa, Inta Klāsone un Lauma Veita. Izstādē darbus ir izstādījis 61 miniatūru autors, savukārt mūsu mākslinieki miniatūru izstādē piedalās jau trešo reizi.

Liepājas Universitātes profesors Aldis Kļaviņš atzīst: ”Man patīk, ka galerijas saimnieki aicina nopietnus māksliniekus, darbi ir kvalitatīvi un dažādās tehnikās, sākot no mazās formas tēlniecības līdz juvelierizstrādājumiem.”

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes nodaļas vadītāja Inta Klāsone priecājas: ”Mēs pabijām Ziemassvētku gaisotnē. Galerija ”Laiptai” vienmēr piedāvā saturiski pilnvērtīgus un sirsnīgus tematiskos vakarus, mēs esam gandarīti, ka varam būt šo svētku sastāvdaļa.”

Liepājnieki šoreiz izstādei piedāvāja darbus cianotipijā, grafikā, glezniecībā un monotipijā un gaida vasaras beigas, kad jau ir saņemts lietuviešu uzaicinājums uz plenēru ”Monmartras republika”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz