Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uzgavilē cerībai

Uzgavilē cerībai
03.12.2012 07:01

Atslēgvārdi

Gaisā lidoja vientuļas sniegpārslas un kusa, zemi sasniedzot. Gājēji steidzās uz pilsētas centra laukumu, no kura skanēja mūzika, kur virmoja tikko ceptu piparkūku smarža un kūpēja lielais tējas katls.

 

Un neviens pat nejautāja, kas tur notiek, jo tā jau ir tradīcija, ka pirmo Adventes sveci aizdedz liepājnieki visi kopā.

Uz skatuves laukumā pie viesnīcas “Līva” dziedāja draudžu kopkoris, bērnu ansambļi. Dziesmas bija priecīgas un, jā, arī gavilējoši skaļas. Un cilvēki arī bija priecīgi. Mācītājs Ivo Roderts aicināja visus saspiesties ciešāk, lai būtu silti, sildīties dziesmu skaņās un darboties teltīs. “Mūsu te ir daudz,” sacīja Ravita no Nācaretes draudzes, kura lika krāsniņā panniņu ar tikko izveidotām piparkūku mīklas figūriņām. Viņa teica, ka cepšana sagādā prieku ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Savukārt mazā Amanda kopā ar mammu Guntu Šneideri darbojās rotājumu un Adventes vainaga darināšanas darbnīcā. Mamma pastāstīja, ka viņa ir no Krusta draudzes, meita iet draudzes svētdienas skolā. “Te ir ļoti jauka gaisotne. Un tieši tāda ir vajadzīga, lai pietuvinātu bērnus kristīgām vērtībām,” sacīja Gunta. Trešās klases skolēns Intars bija uztaisījis jauku Adventes vainagu: “Pats vainags man jau bija, bet svecītes un rotājumus es uzliku šeit. Mājās dedzināšu katrā Adventē pa svecītei klāt, līdz visas četras būs izdegušas. Un tad būs klāt Ziemassvētki.”

Visus sanākušos sveica Pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, kurš sacīja, ka kopēja Adventes laika ievadīšana ir vēl viens Liepājas lepnuma iemesls un ka citas pilsētas var no mums ņemt priekšzīmi. Pēc tam uz skatuves kāpa viesi – mūziķi Valdis Indrišonoks un Anete Kozlovska, kuri iepriecināja klausītājus ar sev un visiem citiem mīļām dziesmām. Tad nāca kulminācija, un Rožu laukumā iedegās pirmā svece Adventes vainagā, tā vēstot, ka sācies Ziemassvētku – Jēzus Kristus piedzimšanas – gaidīšanas laiks.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”


Pirmā svece Adventes vainagā ir iedegta.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz