Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vairāki Liepājas amatiermākslas kolektīvi nedēļas nogalē priecēs skatītājus ārpus Liepājas

Vairāki Liepājas amatiermākslas kolektīvi nedēļas nogalē priecēs skatītājus ārpus Liepājas
24.10.2012 13:00

25. oktobrī Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas dziesmu ansamblis ”Voļņica” ar krievu tautasdziesmu koncertprogrammu viesosies Jelgavas kultūras namā, bet 27. oktobrī jauktais koris ”Laiks” ar koncertuzvedumu ”Putni” viesosies Kuldīgas kultūras centrā un Ventspils Pārventas bibliotēkā, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
projektu vadītāja Anda Birkenberga.

 

Tautas deju ansamblis ”Rucavietis” piedalīsies Jaunrades deju konkursā ”Kļavu lapu virpulī 2″ Ogres kultūras centrā, jauniešu deju kolektīvs ”Kvēle”  – ”Leģendu nakts” sarīkojumā Pāvilostas novada Vērgales muižā, savukārt Tautas teātris Grobiņas pagasta kultūras centrā ”Robežnieki” izrādīs Rūdolfa Blaumaņa lugas ”Īsa pamācība mīlēšanā” iestudējumu. 

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra tautas dziesmu ansamblis “Voļņica” Tatjanas Beļikovas vadībā 25. oktobrī ar krāšņu krievu tautas dziesmu koncertprogrammu, Jelgavas krievu kultūras biedrības ”Veče” aicināti, viesosies Jelgavas kultūras centrā. 

Savukārt 27. oktobrī bērnus un jauniešus Kuldīgas kultūras centrā un Ventspils Pārventas bibliotēkā ar projekta ”Kurzemes putni” koncertuzvedumu ”Putni” priecēs diriģentes Ilzes Balodes un kormeistares Lauras Bluķes vadītais jauktais koris ”Laiks”, kura dalībnieki iejutīsies dažādu putnu lomās, un Valsts SIA ”Liepājas simfoniskais orķestris” mūziķu grupa ”Amber Sound Quintet”. Koncertuzveduma, kura tapšanu atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds, orģinālmūziku un aranžijas radījis Valsts SIA ”Liepājas simfoniskais orķestris” mūziķis Oleksijs Demčenko, scenāriju un režiju – režisors Ēriks Vilsons, bet koncertuzvedumi vizuāli interesantāku un iespaidīgāku padarījis Arvis Lieģenieks. 

Turpinot labi aizsākto tradīciju, arī šogad Tautas deju ansamblis (TDA) ”Rucavietis” Sandras Blumbahas vadībā piedalīsies Ogres novada Domes, Ogres novada kultūras centra, vidējās paaudzes deju kolektīva ”Raksti” un tā vadītāja Edgara Tabora rīkotajā Jaunrades deju konkursā ”Kļavu lapu virpulī”. Tā mērķis ir rosināt radošus Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra tālākizglītības kursu ”Latviešu Dejas skola” absolventus un Ogres deju apriņķa kolektīvu vadītājus vai dalībniekus veidot latviešu vai cittautu deju oriģinālhoreogrāfijas un deju apdares, veicinot jaunrades darbu un mākslinieciski augstvērtīgu deju radīšanu. Jaunrades deju konkursā TDA ”Rucavietis” Ogres novada skatītāju un  žūrijas vērtējumam sniegs divas kolektīva vadītājas Sandras Blumbahas orģināldejas – ”Precību dancis” (tautas mūzika Ievas Tālbergas apdarē) un ”Līgo dancis” (mūzikas autors Artūrs Reiniks). Orģinālhoreogrāfijas vērtēs – Taiga Ludborža (vairāku jaunrades deju konkursu uzvarētāja, viena no 2008. gada Dziesmu un deju svētku virsvadītājām, NBS deju kopas ”Bramaņi” vadītāja), Iluta Mistre (deju kolektīva ”Pūpolītis” mākslinieciskā vadītāja, izcila horeogrāfe, Ogres reģiona deju kolektīvu virsvadītāja, XXIV Vispārējo Latviešu Dziesmu un Deju svētku virsvadītāja, X Latvijas Skolu jaunatnes Dziesmu un Deju svētku virsvadītāja), Gunta Raipala (vidējās paaudzes deju kolektīva ”Gatve” mākslinieciskā vadītāja, Dobeles deju apriņķa virsvadītāja), Maruta Alpa (Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra Dejas mākslas eksperte) un Anita Ausjuka (Ogres novada kultūras darba organizatore).

Veiksmīgāko deju autori saņems diplomus un balvas no ”Fazer Latvija” divās grupās: ”Deju skolu absolventi” un ”Ogres deju apriņķa deju kolektīvu vadītāji un dalībnieki”, bet dejas autors, kurš iegūs vislielāko punktu skaitu abās grupās, saņems ”Kļavu lapas kausu”. Tiks piešķirts arī Dziesmu svētku biedrības apbalvojums.  

27. oktobrī Latvijas Piļu un muižu asociācijas biedri visus aicina uzzināt, sadzirdēt, izgaršot leģendu atmosfēru pilīs un muižās dažādos Latvijas novados līdz pat pusnaktij. Leģendu nakts ir jauna tradīcija, ko aizsāka Latvijas Piļu un muižu asociācija. Arī Pāvilostas novada Vērgales muižā šajā dienā būs iespēja redzēt dramatizētu patiesu stāstu par jauniešu – barona fon Štempela un zemnieku meitenes Annas Lazdiņas mīlestību. Tajā ar savu koncertprogrammu apmeklētājus priecēs arī jauniešu deju kolektīvs ”Kvēle” Ilzes Kozikas vadībā.  

Savukārt Grobiņas pagasta kultūras centrā ”Robežnieki” Rūdolfa Blaumaņa lugas ”Īsa pamācība mīlēšanā” iestudējumu izrādīs Liepājas Tautas teātris režisores Ināras Kalnarājas vadībā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz