Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vienkopus apskatāmi elites mākslinieku darbi. Izstāde “UPB ART/MĀKSLA”

Vienkopus apskatāmi elites mākslinieku darbi. Izstāde “UPB ART/MĀKSLA”
18.01.2013 21:11

Atslēgvārdi

Piektdienas vakarā Liepājas muzeja lielajā zālē, atklājot uzņēmuma “UPB” mākslas darbu kolekcijas izstādi “UPB ART/MĀKSLA”, daudzi, sveicot tās veidotājus, uzsvēra: “Šī ir unikāla iespēja vienkopus skatīt tik daudz elites mākslinieku darbus.” Arī tie paši satikās pirmo reizi, jo līdz šim bija izvietoti dažādos “UPB” holdinga uzņēmumos Latvijā un ārzemēs, bet tagad ir nodoti sabiedrības vērtējumam.

Kolekcija savu kodolu ir ieguvusi, atklāšanā sacīja “UPB” valdes priekšsēdētājs Uldis Pīlēns, norādot, ka to turpinās paplašināt.

Uz izstādes atklāšanu bija ieradušies pārstāvji no pilsētas vadības, kultūras darbinieki, izstādīto darbu autori, daudzi mākslas mīļotāji un interesenti, un ne tikai liepājnieki, bet arī viesi no citām Latvijas vietām, novēroja portāls.

“Līdz šim zināju, ka Uldis Pīlēns ir ļoti racionāls arhitekts, veiksmīgs uzņēmējs, tehnokrāts. Kad redzēju ar kādu degsmi viņš iesaistījās izstādes rīkošanā, biju pārsteigta. Viņš to darīja tik emocionāli, ar tādu sirds siltumu!” atceroties iekārtošanu, atklāšanā sacīja Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla, priecājoties, ka uz to ieradies tik liels skaits cilvēku. Atbildot uz D.Kārlas teikto, U.Pīlēns norādīja, ka šādā veidā – ar pavisam citu dzīves filosofiju – kompensējot to, ar ko ikdienā nodarbojas.

Svaigi izdotā katalogā, ko šajā vakarā varēja saņemt ikviens apmeklētājs, viņš raksta: “Emocionāli mēs ar šo kolekciju mēģinām veidot subjektīvo priekšstatu par to, kas mums patīk. Otra līnija ir apzinātāka. Tā kā mēs visai plaši ar savām tehniskām un būvnieciskām lietām izejam pasaulē un redzam, ka esam konkurētspējīgi, tad, uztverot pasauli plašumā, redzam arī, ka konkurētspējīga ir mūsu māksla. Tas arī noteica šo otro līniju – uzņēmumam ir jādokumentē savs laiks, telpa un subjektīvi labākais, ko šī teritorija sniedz. Un tā ir Latvijas māksla.”

Jāpiebilst, ka šī bija pirmā izstāde lielajā zālē, kas atklāta pēc muzeja atjaunošanas. Mākslas darbu kolekcijas izstādi “UPB ART/MĀKSLA” iekārtošana kopā ar mākslinieci Sandru Avotiņu ilgusi trīs dienas, ievelkoties līdz pat dziļai nakts stundai. Parasti muzeja zālē izvietoja ap 40 darbus, šajā reizē – 80, un tas licis padomāt, kā vislabāk būtu darbus izstādīt.

“UPB” mākslas darbu kolekcija ir mūsdienu mākslas kolekcija un izceļas ar vēlmi sniegt savu, personisku ieskatu tajā mākslas vērtību laukā, kas top tepat mums līdzās, norāda tās veidotāji. Tā ir jauna kolekcija, kurai tikko apritējis desmitais gads – kopš 2002. gada nogales, kad sāktas regulāras izstādes “UPB” biroja telpās Liepājā un iepirkti pirmie darbi.

Kolekcijā pārstāvēti dažādu paaudžu aktīvi strādājoši mākslinieki: Ilze Avotiņa, Kristīne Luīze Avotiņa, Laima Bikše, Ilmārs Blumbergs, Normunds Brasliņš, Artis Bute, Inta Celmiņa, Elīna Dzelme, Ojārs Feldbergs, Barbara Gaile, Jānis Grodums, Edvards Grūbe, Anna Heinrihsone, Helēna Heinrihsone, Ivars Heinrihsons, Ieva Iltnere, Frančeska Kirke, Aldis Kļaviņš, Sandra Krastiņa, Līga Ķempe, Dace Lielā, Valdis Mackars, Ieva Maurīte, Jānis Mitrēvics, Ģirts Muižnieks, Elita Patmalniece, Zigurds Poļikovs, Egils Rozenbergs, Gita Šmite, Edgars Vērpe, Andris Vītoliņš, Vilnis Zābers Un Aija Zariņa.

Izstāde Liepājas muzejā būs apskatāma no 18. janvāra līdz 24. februārim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz