Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Viļņā varēs skatīt Egona Peršēvica un Ulda Rubeža izstādi

Viļņā varēs skatīt Egona Peršēvica un Ulda Rubeža izstādi
Foto: Publicitātes
16.01.2019 13:38

liepajniekiem.lv

No 18. janvāra Viļņā, ”Svētā Jāņa ielas galerijā” (”Šv. Jono gatvės galerija”), varēs skatīt gleznotāja Ulda Rubeža un tēlnieka Egona Peršēvica kopdarbu – izstādi ”Nekurienes vidū”, vēsta PIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas direktore Inga Auziņa.

Izstāde veidota, lai reflektētu uz mūsdienu mediju pārsātinātās vides ietekmē dzīvojošu cilvēku realitātes uztveri un tās ilūziju. Mākslas darbi radīti speciāli šai izstādei, abiem māksliniekiem dialogā runājot par realitāšu un ideju konfrontācijām. Izstāde Viļņā būs apskata līdz pat 31. maijam.

Izstādē ir divas gleznu sērijas, instalāciju sērija un lielformāta skulptūra.

Mākslinieks Uldis Rubezis savos darbos jauc reālos dokumentālos kadrus ar nereāliem foniem, radot postsireālas ainavas, savukārt ready-made objektus viņš pārveido, radot miniatūras scenogrāfiskas ainiņas. Jaucot reālo (dokumentālo) ar nereālo, mākslinieks cenšas likvidēt robežas starp realitātēm un to uztverēm.

Savukārt mākslinieks Egons Peršēvics savā darbā ”Dižkareivja G***a G*******a” (prototips ir reāls Latvijas Armijas kareivis, tādēļ viņa vārdu medijos minēt nedrīkst) arī runā par realitāšu konfrontāciju. Reāls cilvēks ir tāds, kādu mēs to redzam visās mums pieejamajās fiziski izmērāmajās dimensijās, turklāt viņš spēj vienlaicīgi pilnvērtīgi darboties pavisam citā virtuālā vidē, izspēlējot reālus un nereālus scenārijus. Apgleznoto un reālistiski veidoto figūru papildina gaismas instalācija.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz