Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Virsdiriģenti un virsvadītāji dodas uz semināru Rīgā

Virsdiriģenti un virsvadītāji dodas uz semināru Rīgā
15.01.2009 16:40

Šodien, 2009. gada 15. janvārī Liepājas pilsētas un rajona koru virsdiriģents Jēkabs Ozoliņš atrodas Rīgā, Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūras rīkotajā Latvijas rajonu un pilsētu koru virsdiriģentu sanāksmē, savukārt rīt, 16. janvārī uz aģentūras rīkoto Latvijas rajonu un pilsētu deju kolektīvu virsvadītāju sanāksmi dosies Liepājas pilsētas deju kolektīvu virsvadītāja Olita Laiveniece.

XXIV Vispārējie latviešu Dziesmu un XIV Deju svētki, kas notika Rīgā no 2008. gada 5. līdz 12. jūlijam aizritēja Latvijas neatkarības 90. gadskārtas zīmē un kā pirmie pēc to iekļaušanas UNESCO Cilvēces mutvārdu un nemateriālā kultūras mantojuma meistardarbu sarakstā. Astoņās, kultūras pasākumu piepildītās, dienās norisinājās 39 koncerti, uzvedumi un cita veida sarīkojumi, kuros piedalījās vairāk nekā 38600 svētku dalībnieku, no kuriem Liepāju pārstāvēja – 1484 (835- no Liepājas pilsētas, bet 649 – no Liepājas rajona).

Kā atzina svētku rīkotāji: ”Šādi lieli pasākumi top tikai rūpīga darba rezultātā. Piecu gadu garumā nenogurstoši strādājis ikkatrs dziedātājs, dejotājs, mūziķis, diriģents un kolektīvu vadītājs, rajonu un pilsētu virsdiriģenti un virsvadītāji, lai sagatavotos nozīmīgajam notikumam.” Svētki beigušies, bet darbs, protams, turpinās pie kopīgo pasākumu plānošanas un organizēšanas, tādēļ šodien, 2009. gada 15. janvārī Jēkabs Ozoliņš, kas ir Liepājas pilsētas un rajona koru virsdiriģents, devies uz Rīgu, lai piedalītos Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūras rīkotajā Latvijas rajonu un pilsētu koru virsdiriģentu sanāksmē, savukārt rīt, 16. janvārī uz aģentūras rīkoto Latvijas rajonu un pilsētu deju kolektīvu virsvadītāju sanāksmi dosies Liepājas pilsētas deju kolektīvu virsvadītāja Olita Laiveniece.

Uzziņai

No 2009. gada 1. janvāra Valsts aģentūra ”Tautas mākslas centrs” tiek dēvēts par Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūru. Aģentūras funkcijas turpmāk ir nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšana un attīstīšana, amatiermākslas procesa nepārtrauktības nodrošināšana un Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku norises nodrošināšana.

22. decembrī Ministru Kabinetā tika izskatīts un atbalstīts Kultūras ministrijas iesniegtais koncepcijas projekts par Latvijas nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu, par kura realizāciju dzīvē atbildēs jaunveidotā aģentūra, direktora Jura Karlsona vadībā.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
Projektu vadītāja

Mārtiņa Sīļa foto

O.Laiveniece.

J.Ozoliņš.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz