Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Voldemāra Caunes balva – izdomas bagātai bibliotekārei

Šogad Voldemāra Caunes balvu “Gada bibliotekārs darbā ar bērniem un jauniešiem” saņēma divas laureātes, un viena no tām – Dienvidkurzemes novada Virgas pagasta Purmsātu bibliotēkas vadītāja Krista Auzniece.

29.11.2023 05:45

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Aizvadītajā piektdienā, 24. novembrī, viesnīcas “Promenade Hotel” Hika spīķerī noritēja Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas (LCZB) 246. gadskārtas konference “Laiks. Cilvēki. Bibliotēka”, un tās laikā arī pasniedza V. Caunes balvu.

Izšķirties par to, kam pasniegt Liepājā iedibināto balvu, neesot bijis viegli, atzina LCZB vadītāja Ilga Erba.

“Pretendentu pulks ir kupls, un ikviens ir ar augstas raudzes izpildījumu,”

viņa atzina.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova atklāja, ka uz V. Caunes balvu pretendēja 12 lieliski sava aroda meistari.

“Žūrijai bija smags darbs, lai izraudzītos laureātus. Šogad Voldemāra Caunes balvas vēstījums ir – lai kādos apstākļos un ģeogrāfiskajā punktā bibliotekārs strādā, viņš ar savu aizrautību, profesionālo varēšanu spēj nodrošināt vietējai kopienai izšķirīgi svarīgu pienesumu.”

K. Auzniece Virgas pagastā strādā nepilnu darba slodzi, no izglītības iestādēm tur ir saglabājusies tikai Mežupes pamatskola, kurā mācās bērni ar garīgās attīstības traucējumiem. Pārējos bērnus iespējams piesaistīt tikai vakaros un skolu brīvlaikos.

Strādājot trīs dienas nedēļā, K. Auzniece pasākumus apvieno ar brīvā laika centra darbu, kas arī atrodas bibliotēkas telpās.

“Krista ir izdomas bagāta, viņa ir jautra un profesionāla bibliotekāre, kura prot piesaistīt bērnu un jauniešu auditoriju, iedvesmot radoši darboties,”

par viņu sacīts pieteikumā, ko S. Tretjakova pirms balvas pasniegšanas klātesošajiem nolasīja.

Otra balvas laureāte ir Preiļu novada Rušonas pagasta Kastīres bibliotēkas vadītāja Silvija Kotāne.

V. Caunes balvas konkurss ir ikgadējs notikums, kurā iespēja piedalīties ir tiem Latvijas bibliotekāriem, kuri vispārliecinošāk, aktīvāk un sekmīgāk veicina jaunās paaudzes iesaistīšanu bibliotēku pakalpojumu izmantošanā, motivējot bērnus un jauniešus vairāk lasīt, mācīties un attīstīt savas radošās spējas.

Balvu LCZB un Liepājas dome pasniedz jau no 2007. gada.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz