Piektdiena, 10. maijs Maija, Paija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Zemūdene uzpeldējusi Liepājā. Galerijā “Romas dārzs” skatāma vērienīga mūsdienu mākslinieku kopizstāde

Patiesībā zemūdenes nav, ja nu vien kāds no 41 mākslinieka to nav ieslēpis savos darbos, kas skatāmi galerijā “Romas dārzs” izstādē “Zemūdeņu karš. 11. epizode. “MELNS-BALTS-SARKANS””. “Tā ir vērienīga mūsdienu mākslinieku kopizstāde, kurā pārstāvēti dažādi mākslas žanri,” saka galerijas vadītāja Astra Dzērve.

Zemūdene uzpeldējusi Liepājā. Galerijā “Romas dārzs” skatāma vērienīga mūsdienu mākslinieku kopizstāde
Izstādes kurators Valters Kiršteins ir pateicīgs kolēģiem māksliniekiem. "Finansējam mēs paši, nekļaņčījam, tas ir viens no sarežģītākajiem momentiem," viņš saka. (Foto: Egons Zīverts)
10.08.2021 06:00

#SIF_MAF2021

"Kurzemes Vārds"

Izstāžu sērija “Zemūdeņu karš” aizsākās 90. gados kā mākslas dizaina projekts, taču Liepājā kāda no tās epizodēm skatāma pirmoreiz, stāsta kurators, dizainers un mākslinieks Valters Kiršteins. Šajā laikā pamazām klāt nākusi glezniecība un lietišķā māksla. Redzami arī jaunākās gleznotāju paaudzes darbi, jau piedalās tēvi un meitas. “Viss sākās ar Mākslas akadēmijas beidzēju diplomdarbu izstādi 1995. gadā. Uzpeldēja nosaukums, tad pazuda, pēc tam atkal atgriezās. Tā ir firmas zīme. Projekts sāka apaugt ar cilvēkiem. Līmeni un latiņu esam uzstādījuši, zināma atlase ir. Arī šoreiz nācās atteikt, jo zemūdene pilna,” viņš atzīmē.

Galvenajās līnijās izstāde gadu gaitā neesot mainījusies. “Kas to vairs atceras, ko tas nozīmē un kā radās!” par jautājumu pasmaida V. Kiršteins. “Kāds kaut ko pajokoja, tas jau ir miglā tīts pasākums. Uzpeldēja, un viss, te mēs esam.”

Kuratoram esot liela pieredze, kā salikt kopā tik daudz autoru, turklāt tie visi ir pazīstami. “Šī bija reize, kad deg, ātri jāsavācas pēc krīzes. Divas iepriekšējās izstādes bija “Balts” un “Melns”. Lai nebūtu sarežģīti, pielikām klāt sarkano krāsu,” viņš atklāj.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz