Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Zivju ielas svētkos enkurs izmests veiksmīgi

Zivju ielas svētkos enkurs izmests veiksmīgi
14.08.2011 11:43

Atslēgvārdi

Zivju ielas svētki Liepājā notika jau trešo gadu. Viens no organizatoriem Mareks Alberts tos vērtē kā izdevušos, taču vēlējies lielāku atsaucību no šajā ielā esošajiem veikaliem, grūti bijis sadomāt, kādas izklaides piedāvāt svētku apmeklētājiem, jo daudzi vēl steiguši izbaudīt atvaļinājumu laiku, tāpēc dalību kultūras programmā atteikuši.

Nesaskaņoti pasākuma norisē iejaukušies politiskie spēki.

Kā portālam sacīja apmeklētāji, neparasts bijis kikboksa rings zem klajām debesīm, kas arī izraisīja lielāko interesi. Treneru satraukumam par to, vai tik nelīs, nebija pamata. Vakars bija mierīgs un silts. Arī Kultūras tramvajs cilvēkiem licies interesants. Jāatzīmē, ka sadarbībā ar “Fontaine Festival” tajā muzicēja grupa no Spānijas “Free to Dream”. Īpaši bija padomāts par bērniem. Viņi varēja izklaidēties gan piepūšamajās atrakcijās, gan iepazīties ar biedrības “Dižvanagi” mini Zoo dārza iemītniekiem.

Šogad svētku muzikālā programma nenorisinājās Romas dārzā, kā tas bija abas iepriekšējās reizes. Kā pastāstīja organizators, neilgi pirms to norises īpašnieki paprasījuši trīs reizes lielāku nomas maksu. ”Mēs atteicāmies, jo nevarējām to atļauties,” par šādu rīcību ir vīlies M.Alberts. Vēl nepatīkamus pārsteigumus sagādājuši politiskie spēki. Bez iepriekšējas ziņas pludmales bārā ”Red Sun Buffet” ”Saskaņas centra” pārstāvji dalījuši saldējumu ar Valērija Agešina attēlu, bet tieši svētku dienā ”Vienotība” vēlējās netieši savu politisko kampaņu saistīt ar Zivju ielas svētkiem un izlikusi savu stendu, aicinot darboties radošajās darbnīcās.

Laukumā pie tirdzniecības nama ”Kurzeme” norisinājās ”Zivju ielas svētku” labdarības tirdziņš, lai savāktu līdzekļus biedrība ”Dižvanagi” rotaļu laukuma labiekārtošanai. Svētku laikā no nepieciešamiem 290 latiem saziedoti aptuveni 200 latu. Jāatzīmē, ka pie diviem no tirgotājiem bija iespējams iegādāties šiem svētkiem tik piestāvošo zivju produkciju, bet Liepājas Valsts tehnikuma audzēkņi gatavoja īpašu svētku zivju zupu.

Tāpat norisinājās jauno izpildītāju konkursa “Red Sun Buffet Open Stage 2” pusfināls, kurā par iekļūšanu finālā, balvu fondu Ls 500 un desmit dziesmu ierakstu Egila Meža studijā cīnījās piecas grupas. Par uzvarētājiem kļuva “Headline” (Rīga), “ The Next Ones ” (Rīga) un “Karmafree” (Londona). Fināls pludmales bārā “Red Sun Buffet” notiks 20. augustā. Vakara īpašie viesi bija grupa ”Gain Fast” un dziedātāja Kristīne Grundmane.

Savukārt Liepājas teātra jaunie aktieri pārsteidza ar performanci ”Hushhushčaksaida”, kurā bija redzami iepriekšējā sezonā iemīļoti iestudējumi – izrādes. Ap pusnakti cirka studija ”Beztemata” piedāvāja uzdevumu ”Burleska. Pasaule, pasaulīte…”. Muzikālu programmu bija sagatavojusi arī Latvijas 1.Rokkafejnīca. Bet Liepājas Centrālā Zinātniskā bibliotēka svētku ietvaros skatlogos bija izstādījusi literatūras izstādi par Krišjāni Valdemāru, kā arī Andras Pelnas gleznas.

Kā novēroja portāls, cilvēki labprāt steidza izmantot veikalu sniegtās atlaides, jo vairākos skatlogos bija redzamas izkārtnes par vasaras preču izpārdošanām. Liela rosība bija manāma ne tikai apģērbu un apavu veikalos, bet arī grāmatnīcās. Veikalnieki atzina, ka acīmredzot cilvēkiem patīk tas, ka var iepirkties netradicionāli, t.i, vēlāk par ierasto darba laiku, pulksten pieciem, sešiem, turklāt ar atlaidi sagādāt skolai nepieciešamās lietas. Tirdzniecības vietas bija atvērtas aptuveni līdz pulksten 23.30.

Svētku organizatori pateicas saviem atbalstītajiem: Liepājas Kultūras pārvaldei,”Privat Bank”, “Jacob’s Creek”, Latviešu radio, Rietumu Radio, Kurzemes radio, 1188, liepajniekiem.lv, Liepājas kikboksinga klubam “K sports”.

Paldies arī pasākuma vadītājiem Mārtiņam Kalitam un Laurai Stūrītei, un visiem, kuri piedalījās un apmeklēja svētkus. Tos organizēja Mareks Alberts, Daina Vanaga un Mārtiņš Ivanovskis.

Ligita Kupčus

Andra Gertsona foto

Kur nu Zivju ielas svētkos bez zivju zupas!

Bērni samīļo vienu no biedrības “Dižvanagi” mini Zoo dārza iemītniecēm.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz