Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Zvaigžņu maksimālā afekta mirkļi Jāņa Vecbrāļa, Gunāra Kopštāla un Vara Santa fotogrāfijās

Gaidot 30. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu, kas notiks no 4. līdz 12. martam, koncertzāles “Lielais dzintars” otrā stāva foajē atvērta fotoizstāde “Talants un aizrautība”. Fotogrāfu Jāņa Vecbrāļa, Gunāra Kopštāla un Vara Santa apstādinātie mirkļi atklāj festivāla mākslinieku saplūšanu ar mūziku, radot neatkārtojamu emociju buķeti.

09.03.2022 06:00

Linda Kilevica

"Kurzemes Vārds"

Zvaigžņu festivāla rīkotāja Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) vadītājs Uldis Lipskis izstādes atklāšanā priecājās, ka īstenojusies skaista iecere dāvāt koncertu apmeklētājiem tās īpašās emocijas, kas iemūžinātas festivāla saviļņojošākajos brīžos. “Trīsdesmitā jubileja provocē veidot nopietnu retrospekciju, bet tad visa siena būtu nosēta ar mazām bildītēm. Izvēlējāmies citu atlasi. Likt manīt, ka visaktīvākais festivālu dalībnieks ir Liepājas Simfoniskais orķestris, ka daudz publikas sajūsmas izsaukušas diriģentu interpretācijas. Vienojāmies, ka solistu atlasē vadīsimies nevis pēc rangiem un slavenības pakāpēm, bet pēc viņu maksimāla afekta atskaņojuma brīdī,” norāda orķestra vadītājs.

G. Kopštāls atminējās “senos laikus”, kad Graudu ielas koncertzāles foajē bija skatāmas nelielas planšetes ar mazām bildītēm un foto tehnika bija pavisam atšķirīga. “Kas nekait šodien, kad aparāti ir klusi, var nospiest un pats nedzirdēt, vai nostrādā slēdzis vai ne. Man bija vecs zenīts, kas strādāja tā, kā peļu slazdi, kad aizkrīt ciet,” viņš pastāstīja. Tāpēc tolaik bijis atļauts māksliniekus fotografēt tikai tad, kad viņi paklanās.

Šogad oktobrī būs desmit gadi, kopš LSO uzticējis fotografēt koncertus J. Vecbrālim. “Kluso aparātu dēļ esmu kļuvis nekaunīgs un man ir iespēja noķert pavisam citus mirkļus. Sekundes divsimtajā daļā bijusi iespēja noķert to, ko nemaz neesmu mērķtiecīgi ieraudzījis un fotografējis. Tad, kad bildes apstrādā, daudz kas garšīgs lien ārā. Reizēm emocijas ir tādas, ka vajadzētu pat saskaņot ar mūziķi, vai ir labi tādu bildi rādīt publikai,” atklāja fotogrāfs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz