“Elpa” iepazīs Cesvaines kolēģu pieredzi
0
Jaunnedēļ akciju sabiedrību “Cesvaines piens” apmeklēt pošas Kazdangas pagasta piena pārstrādes uzņēmuma SIA “Elpa” valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis, komercdirektors Ritvars Roga un tehnoloģe Svetlana Ņesterenko. Viņi vēlas iepazīties ar kolēģu pieredzi siera ražošanā, jo arī savā uzņēmumā jau tuvākajā nākotnē plāno palielināt šo piena izstrādājumu sortimentu un ražošanas apjomu.
SIA “Elpa” valdes priekšsēdētājs pastāstīja, ka ar Vidzemes kolēģiem iepazinies jau pirms vairākiem gadiem, darbojoties Siera klubā. Tagad panākta vienošanās par tikšanos. Vēlēšanos apmeklēt Cesvaini pauduši arī piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības “Dundaga” vadītāji, kas pievērsušies ķimeņu un citu puscieto sieru ražošanai un arī vēlas paplašināt uzņēmējdarbību.
Vidzemes piena pārstrādes uzņēmumā ciemiņiem paredzēts sarīkot paraugnodarbību.
Kazdandznieki sacīja, ka uz Cesvaini nedošoties tukšām rokām. Ciemkukulī būšot mīksto un nenogatavināto sieru paraugi.
Cesvaines piena pārstrādes uzņēmums dibināts 1921.gadā, un kopš 1967.gada tas, gūstot aizvien ievērojamākus panākumus, pievērsies siera ražošanai. Aktīvi piedaloties konkursos un skatēs, cesvainieši par savas produkcijas kvalitāti saņēmuši vairākas zelta un sudraba medaļas. Plaši pazīstami Latvijā un pat aiz tās robežām ir Cesvainē ražotais “Krievijas siers “, “Gulbenes siers” un “Madonas siers”, iedzīvotāji iecienījuši arī kūpināto un “Azaida sieru”.
“Kurzemes Vārds”