“Elpas” piena pārstrādātāji uzvar konkursā
0
Lai popularizētu pasterizētā piena lietošanu uzturā un mudinātu ražotājus uzlabot produkcijas kvalitāti, Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību un Mārketinga padomi gada pirmajā pusē izsludināja Latvijā ražotā pasterizētā piena produktu konkursu. Tagad kļuvis zināms, ka uzvarētāju pulkā ir arī Kazdangas piena pārstrādes uzņēmums – SIA “Elpa”.
SIA “Elpa” valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis pastāstīja, ka kazdandznieki šādā atbildīgā un prestižā produkcijas pārbaudes pasākumā piedalījušies pirmo reizi, tāpēc rūpīgi pārdomājuši savu rīcību. Konkursam viņi iesnieguši pasterizētā piena ar tauku saturu 1,5–1,8 procenti paraugus. To garšas īpašības, smaržu un izskatu vērtējusi žūrija, kurā ietilpa profesionāli degustatori un eksperti. Tomēr ar to vēl neesot bijis diezgan. Lai noteiktu uzvarētājus, veiktas arī rūpīgas produktu analīzes. “Siets, kuram vajadzēja tikt cauri, šoreiz bija ļoti smalks. Arī pretendentu, kas vēlējās būt labākie, netrūka. Taču tieši tāpēc jūtamies gandarīti, ka pārbaudījumu izdevies izturēt godam,” sacīja mūspuses piensaimnieks.
SIA “Elpa” pasterizētais piens savā vērtēšanas grupā ierindojies pirmajā vietā. Uzņēmums apbalvots ar Atzinības rakstu, bet piena apstrādes meistars Jānis Balčus saņēmis 70 latu prēmiju. Otrajā vietā ierindojies Smiltenes piena pārstrādes uzņēmums, bet trešā vispār netika piešķirta. Apbalvojumu pasniegšanā, kas risinājās Cēsīs, piedalījās arī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze. “Panākums, ko guvām, ir ilgstoša darba rezultāts. Tas apliecina, ka esam izraudzījušies pareizo ceļu,” atzina valdes priekšsēdētājs, piebilstot, ka uzvara konkursā ir gan uzņēmuma produkcijas kvalitātes apliecinājums, gan garantija pircējiem, gan lielisks pamudinājums turpmāk strādāt vēl kvalitatīvāk.
Pēteris Jaunzems,
“Kurzemes Vārds”