Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Jūrpils” konditoreja saglabā tradīcijas

“Jūrpils” konditoreja saglabā tradīcijas
18.10.2006 19:25

0

Firmas “Grobiņas KB” konditoreja ir viena no retajām, kas veiksmīgi pārdzīvojusi pārmaiņu laikus un pastāv vēl šobrīd. Tas bijis iespējams tāpēc, ka uzņēmumam ir pašam savs veikalu tīkls, kura dēļ nebija pārmēru jāsaspringst konkurences cīņā. Un darba konditorejai netrūkst. “Mēs darbojamies tik ilgi, cik ilgi darbojas “Jūrpils”,” palepojas konditorejas brigadiere Gunta Kārkliņa, kura pati šajā uzņēmumā pavadījusi jau 40 gadus. Protams, šodienu nevar salīdzināt ar kādreizējo “Jūrpils” spozmi, taču vismaz konditoreja un ēdnīcas virtuve darbu nav pārtraukusi.

“Cepam dažādas bulciņas, pīrādziņus un kliņģerus. Savukārt virtuvē gatavo pusfabrikātus, kā arī pasūtījuma gadījumā klāj galdus dažādām svinībām, kurām piedāvā arī telpas,” stāsta G.Kārkliņa. Galvenais produkcijas noņēmējs ir firmas “Grobiņas KB” veikalu tīkls “Tev”, kas darbojas daudzos Liepājas rajona pagastos – Bārtā, Rucavā, Nīcā, Otaņķos, Medzē un, protams, arī Grobiņā. Lielu konkurenci noieta tirgū “Grobiņas KB” konditoreja nejūt. “Katrs cilvēks ēd, ko viņš vēlas. Ja mūsu prece, ko pārdod veikalos, cilvēkiem negaršotu, viņi to nepirktu. Bet mēs par darba trūkumu sūdzēties nevaram,” apgalvoja G.Kārkliņa. Ļoti iecienīti ir “Jūrpils kliņģeri”, ko varētu uzskatīt par konditorejas preci numur viens. “Šī kliņģera recepte ir radusies šeit, pie mums. Un kāds “Jūrpils kliņģeris” bija pirms 40 gadiem, tāds tas ir arī šodien. Cilvēkiem patīk pārbaudītas vērtības. Mēs kliņģerī neliekam neko jaunu kā citviet, piemēram, dažādus augļus. Iztiekam ar cukuru, kanēli, rozīnēm, un kliņģeris iznāk sulīgs un garšīgs,” pastāstīja konditore Anita Kārkliņa, kura šajā darbavietā nostrādājusi jau 30 gadus. Vēl no sen zināmajiem gardumiem pircējiem garšo speķa pīrādziņi un krējuma plātsmaize, un tos arī konditorejas cehā aizvien cep.

Ražošanas apjoms “Grobiņas KB” konditorejā kopumā saglabājies nemainīgs. Kādu mēnesi tas samazinās, citureiz – palielinās. Pircēji labprāt pērkot arī “Jūrpils” saldskābo un rupjo maizi, ko gatavo pieredzējis sava aroda meistars Edvīns Trinītis. Tuvojas Ziemassvētki, tāpēc drīz konditori ķeršoties klāt pie piparkūku cepšanas. Tāpat “Grobiņas KB” konditorejas produkciju piegādā kafejnīcai “Nīcava” Liepājā, “Elvi” tīkla veikalam “Krasts”, un, izrādās, ka tur produkciju labprāt pasūta arī Liepājas Pilsētas dome. “Izvēle tagad ir liela. Mēs jau ar varu nevienu pircēju pie sevis neraujam. Taču ir drošības sajūta, ka mūsu prece ir iecienīta,” priecīgi piebilda G.Kārkliņa. 


Brigadiere Gunta Kārkliņa ar konditorejas lepnumu – “Jūrpils kliņģeri”.


Anita Kārkliņa un Trofims Ščetinins gatavo kārtējo speķa pīrādziņu pasūtījumu, tie ir pieprasīti tāpat kā pirms vairākiem gadu desmitiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz