Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Novada dienā degustē “Sievasmātes mēli”

Novada dienā degustē “Sievasmātes mēli”
15.10.2012 07:00

Atslēgvārdi

Valija Arāja ar savu vērpjamo ratiņu, kluba “Tev un taviem draugiem” sievu sarūpētais degustāciju galds, kartupeļi un pīles – tik daudz ko varēja redzēt un baudīt Grobiņas Novada dienā. Tā notika sestdien Gaviezē.

 

Kur Gaviezes centrā notiek Novada diena, var redzēt jau pa gabalu. Ielu malās sastājušās automašīnas un pat autobusi. Pašā centrā pie pagasta pārvaldes gozējas milzīgs grozs, bet teltīs grozās ļaudis. Vislielākā drūzma ir ap lielu katlu, pie kura rosās kādu nedēļu neskuvies vīrietis keponā. Tas ir televīzijā bieži redzētais pavārs Lauris Aleksejevs. Viņa gatavoto zupu/sautējumu, kā viņš pats ēdienu raksturo, varēs nogaršot ikviens interesents. 

Piedāvājumā ir arī kas saldāks – brūkleņu un ābolu ievārījums, cidonijas sīrupā, sautēti āboli ar iebiezināto pienu. 

Nedaudz atstatu bērnu bariņu piesaistījušas pīles. Saimniece Rudīte Šukuleja tās pārdod par septiņiem latiem gabalā. Ja pērk pārīti, var dabūt lētāk. Pavisam viņai esot 22 pīles, un tās būšot pieejamas arī uz Mārtiņiem. Lustei kādu mēdzot iedot arī Ražas balles loterijai.

Novada dienā mājputnus gan tikai apskata, atzīst saimniece, toties līdzi paņemtie kartupeļi jau beigušies. Viņa izrādījusi trīs šķirnes – “Anuschka”, “Rosara” un “Romance”, bet pavisam laukā aug astoņu šķirņu bumbuļi. “Paši sev audzējam, tas nav bizness. Bet, kam vajag, pārdodam,” skaidro R. Šukuleja.

Novada dienā pilsētas un pagastu ļaudis ne vien dižojās ar rudens veltēm – to papildināja vietējo pašdarbnieku kultūras programma, bet vakarpusē tika sveikti sakoptāko sētu saimnieki. Šāds pasākums Grobiņas novadā notiek jau otro gadu, un tā mērķis ir veidot pašvaldības atpazīstamību, atbalstīt vietējās tradīcijas un ražotājus, vēsta organizatori. 

Andra Gertsona foto


Vislielāko interesi izpelnījās viesnīcas “Rīdzene” un restorāna ”Piramīda” šefpavārs Lauris Aleksejevs. Viņš demonstrēja, kā gatavot zupu/sautējumu, kas sastāv no sēnēm, sīpoliem, selerijas saknes, burkāniem, nedaudz gaļas un grūbām. Gatavo ēdienu varēja degustēt.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 15. oktobra numurā.


 #kvards-20121015-06#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz