Paplakā būvēs gaļas pārstrādes ražotni
Nākamā gada sākumā Paplakā sāks darbu vērienīga gaļas pārstrādes ražotne, apstiprina SIA “Kurzemes gaļsaimnieks” mārketinga vadītāja Dace Erķena.
Virgas pagasta Paplakā jau darbojas kautuve un gaļas sadales cehs. Kopš pērnā gada “Kurzemes gaļsaimnieks” gaļas produkcijas ražošanai arī nomā telpas Liepājā, kur iepriekš strādāja “Kurzemes bekons”, taču nākamgad viss darbs būšot vienuviet. Produkcijas klāsts domāts tāds pats, kāds bija līdz šim – žāvējumi, desas, pastētes un līdzīgi ražojumi, D. Erķena stāsta. Jaunajā ražotnē tikšot izmantotas ļoti modernas iekārtas, tiekot domāts arī par jaunu iepakojuma dizainu.
“Būs pilns ražošanas cikls, no A līdz Z,” saka mārketinga vadītāja. Lopus uzņēmums iepērkot tikai no Latvijas zemniekiem, un izejvielas pietiekot. “Ražojam no īstas gaļas, nevis no saldētas,” D. Erķena piebilst. Uzņēmuma plānos esot arī paplašināšanās.
Patlaban “Kurzemes gaļsaimniekā” kopumā strādā 270 cilvēku, darbinieku skaitu neesot domāts paplašināt.
Jauno rūpnīcu būvēs un jau esošo kautuvi rekonstruēs Liepājas uzņēmums “Vega 1”, tas apņēmies to izdarīt par 617 tūkstošiem latu, teikts iub.gov.lv.
Dina Belta,
“Kurzemes Vārds”