Kāzinieki jau rezervējuši “Parka paviljonu”
Pirmās runas par “Parka paviljona” atvēršanu izskanēja jau jūnijā. Greznais restorāns vēl savas durvis nav vēris, jo projekts ekspluatācijā nodots vēlāk, nekā sākotnēji plānots, taču liepājnieki ar nepacietību gaida šīs vietas atvēršanu. “Parka paviljona” vadītāja Anete Strazda atklāj, ka pieteiktas jau divas kāzas un interesi izrāda arī pasākumu organizatori.
liepajniekiem.lv
Portāls liepajniekiem.lv viesojas restorānā, kur pašlaik norit pēdējie labiekārtošanas darbi, lai pirmie viesi varētu tikt uzņemti jau pēc pāris nedēļām.
“Ēka gaida, kad varēs sākt dzīvot sev paredzēto dzīvi,” saka A. Strazda. Viņa pieļauj, ka “Parka paviljons” durvis viesiem varētu vērt pašā jūlija izskaņā vai augusta sākumā.
“Negribam pārsteigties un rēķināmies ar milzīgo sabiedrības interesi. Zinām, ka cilvēki atvēršanu ļoti gaida, un paši par to priecājamies, bet tas uzliek arī lielu atbildību. Nevaram vērt durvis, pirms nav apdomātas visas detaļas,”
paskaidro restorāna vadītāja.
Viņa norāda, ka darbi jau ir finiša taisnē, virtuve ir darba kārtībā, atlikuši vien iekārtošanas sīkumi. Vēl jāiepērk dažas lietas, mēbeles esot sagādātas jau sen, terašu apzaļumošana arī ir pabeigta. Pēdējās nedēļas veltītas detaļām, dokumentācijai, jo pati ēka ir gatava.
“Viss darbojas, viss funkcionē,” teic A. Strazda. Restorāna fasāde garāmgājējus piesaista ar savu eleganci, un liepājnieki jau ilgāku laiku nevar vien sagaidīt, kad beidzot varēs ieskatīties arī “Parka paviljona” iekštelpās, kur tikpat gaiša ir omulīgā ēdamzāle.
“Mērķis nav pabeigt pēc iespējas ātrāk, bet gan pabeigt skaisti – tā, kā šī vēsturiskā vieta to ir pelnījusi.
Mēs apzināti neesam līdz šim saukuši konkrētus datumus, jo neko nevaram prognozēt,” saka A. Strazda.
Lielākā daļa darbinieku jau esot atrasta, taču dažu vēl trūkstot. Šonedēļ notiek darbinieku apmācība.
“Mums būs liela zāle un trīs terases, tāpēc vajadzīga diezgan liela komanda, būs ap 20 darbinieku,” pastāsta vadītāja.
Ēkas kopējā platība ir 202 kvadrātmetri, apmeklētāju zāle ir 124 kvadrātmetrus liela, un pārējā platība atvēlēta āra terasēm. Restorāns būs atvērts visu cauru gadu, un telpās būs iespējams uzņemt 60–70 viesu.
Restorāna ēdienkarte vēl tiek turēta noslēpumā, bet jaunie pavāri izmēģina pasniedzamo ēdienu pagatavošanu.
Tikmēr vadītāja sola, ka apmeklētāji varēs nesteidzīgi baudīt vīnu, bērni – saldējuma kokteili un katrs varēs sev atrast ko tīkamu ēdienkartē, kur būšot gan dažādas uzkodas, gan saldie ēdieni.
“Tuvojoties septembrim, ēdienkarti papildināsim ar siltām pusdienām. Ēdiens būs sezonāls un visiem saprotams, lai ikviens varētu pavadīt jaukus brīžus pie mums gan svētkos, gan ikdienas skrējienā,” restorāna koncepciju iezīmē A. Strazda.
Viņa norāda, ka sākumā restorāns būs atvērts līdz pat vakaram un visu cauru nedēļu, bet vēlāk skatīšoties pēc noslodzes.
Jau esam rakstījuši, ka vēsturiskā restorāna ēka celta 1903. gadā, vēlāk tur iekārtota publiskā kafejnīca.
Daļai liepājnieku ēka zināma vēl no laika, kad tajā atradās kafejnīca “Banga”. Bet jaunā būve, ko būvuzņēmēju Kirhneru ģimene sāka būvēt 2020. gada rudenī, saucot to par dāvanu sava uzņēmuma jubilejā un veltījumu savai pilsētai, atjaunota, par pamatu izmantojot kafejnīcas vēsturiskās fotogrāfijas un arhīva materiālus.
A. Strazda atgādina, ka pieejamās informācijas ir bijis visai maz, tāpēc interjers tapis vairāk kā interpretācija par tā laika vēsturisko vidi un detaļām, taču attiecīgā laika atmosfēra restorānā būs jūtama.
“Viss ir pašu, Kirhneru ģimenes, veidots, nevienu mākslinieku nepiesaistot,” pastāsta “Parka paviljona” vadītāja, kas šovasar sākusi darbu jaunajā amatā.
Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikāciju saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.