Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Papildināts – Varēs veikt priekšdarbus februārī gaidāmajai pirmklasnieku elektroniskajai reģistrācijai

Papildināts – Varēs veikt priekšdarbus februārī gaidāmajai pirmklasnieku elektroniskajai reģistrācijai
Foto: Egons Zīverts
02.01.2017 19:09

liepajniekiem.lv

No sestdienas, 7.janvāra, topošo pirmklasnieku vecāki Liepājas pilsētas izglītības reģistrā http://registrs.liepaja.edu.lv/ varēs veikt datu ievadīšanu gaidāmajai pirmklasnieku elektroniskajai reģistrācijai. Reģistrācijas dienā, 6. februārī, vajadzēs reģistrāciju pabeigt, izvēloties divas vai trīs mācību iestādes prioritārā secībā un saglabājot pieteikumu, informē Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Sākot no 2017. gada februāra bērnus 1. klasē pirmo reizi varēs reģistrēt arī elektroniski, kā to nosaka Liepājas Domes apstiprinātie saistošie noteikumi ”Kārtība, kādā bērnu reģistrē un uzņem Liepājas pilsētas pašvaldības dibināto vispārējās izglītības iestāžu 1. klasēs”. Pirmklasnieku vecākiem tas būs gan ērtāk, gan ievērojami ātrāk, jo reģistrācijas dienās vairs nebūs jāstāv garās rindās pie skolām, uzsver G.Jākobsone.

Paralēli tiks saglabāta arī reģistrācija klātienē – sākot no 6. februāra vecāki rindas kārtībā varēs iesniegt iesniegumu Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldē, uzrādot bērna dzimšanas apliecību un vecāka personu apliecinošu dokumentu.

Pirmklasnieku reģistrācija 2017./2018. mācību gadam sāksies 2017.gada 6. februārī plkst. 9.00 un turpināsies 30 dienas. Klašu komplektācija skolās notiks, sākot ar marta otro nedēļu, atbilstoši katras skolas vadības noteiktajai kārtībai, norāda G.Jākobsone.

Iesniegt pieteikumus 1. klasē varēs divās vai trīs vecāku izvēlētajās mācību iestādēs prioritārā kārtībā. Visi iesniegumi – gan elektroniski nosūtītie, gan klātienē saņemtie tiks fiksēti precīzi rindas kārtībā pēc to reģistrācijas laika, tālāk grupējot tos atbilstoši noteiktajiem kritērijiem un priekšrocībām.

Pirmo klašu komplektācija notiks, pamatojoties uz pašvaldības noteikto bērnu maksimālo skaitu 1. klasē skolā attiecīgajam mācību gadam un ievērojot šādu priekšrocību secību: bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni; bērni, kuriem konkrētā skola ir ģeogrāfiski vistuvākā dzīvesvietai vai tuvākā izglītības iestāde, kas īsteno izglītības programmu valsts valodā; bērni, kuriem attiecīgajā skolā mācās brālis vai māsa, vai arī citi bērni, ja to vecākiem ir kopīga saimniecība; pārējie bērni hronoloģiskā secībā.

Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne-Niedre-Lathere: ”Gribam uzsvērt, ka ērtāka un ātrāka būs elektroniskā reģistrācija, un vietas skolās pietiks visiem mazajiem pirmklasniekiem. Tāpēc aicinām vecākus rūpīgi pārdomāt, kuru no savai dzīvesvietai vai darba vietai tuvākajām skolām izvēlēties, jo Liepājā vienā mikrorajonā ir pat vairākas skolas un sabiedriskais transports ir ērti sasniedzams visā pilsētā.”

23. janvārī plkst. 16.00 Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas zālē Izglītības pārvalde pirmklasnieku vecākiem rīkos īpašu apmācību semināru gan par pirmklasnieku adaptāciju skolā, gan par elektronisko reģistrāciju, sniedzot arī praktisku palīdzību un konsultācijas, vēsta G.Jākobsone. Interesenti var pieteikties semināram, rakstot uz e-pastu reģ[email protected]

Liepājas pilsētas izglītības pārvalde ir pirmā Latvijā, kur pakāpeniski tiek ieviesta vienota elektroniskā reģistrācijas sistēma – šobrīd tajā var reģistrēties bērnudārzā, no februāra – 1. klasē, bet tuvākajā nākotnē – arī 10. klasē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz