Pavāri mācēs cept arī smalkmaizītes
0
Pēc Liepājas 48.arodvidusskolas pavāra specialitātes 1. un 2.kursa audzēkņu izteiktās vēlmes notika seminārs “Konditorejas izstrādājumu pagatavošana”, ko vadīja skolotāja Ineta Moisena. Pedagoģe pastāstīja, ka pavāriem nav paredzēts mācīt par konditoreju, tāpēc arī rīkots speciāls kurss, kas sastāvēja no četrām daļām pavisam 36 stundu garām. Jaunieši iemācījās pagatavot rauga mīklu, kārtaino sviesta mīklu un izstrādājumus no tām, kā arī tagad viņi pratīs izcept cepumus un kūciņas.
Skolotāja sacīja, ka visi 26 jaunieši nodarbībās vērīgi ieklausījās stāstītajā un darbojās ar entuziasmu. Redzot lielo interesi, skolotāja apsver, ka šāds seminārs varētu notikt arī citus gadus un citiem kursiem. Semināra nobeigumā audzēkņi ieguva sertifikātu, kas noderēs darba meklējumos. Nākamajā darbavietā, piemēram, kādā mazā kafejnīcā, viņi varēs darboties ne tikai kā pavāri, bet arī kā konditori.
Seminārā iegūto zināšanu lietderīgumu novērtēja arī paši jaunieši. 2.kursa students Edgars Ģībietis sacīja, ka vasarā viņš strādās Liepājas Pilsētas domes kafejnīcā, kur varēs likt lietā iegūtās konditora zināšanas. Puisis atzina, ka vislabāk seminārā viņam patika gatavot siera pīrādziņus un cīsiņus mīklā, bet grūtāk bijis taisīt smilšu mīklas cepumus.
Ikviens topošais pavārs centās pagatavot tādas kūciņas, kas ne tikai labi garšotu, bet arī labi izskatītos.