Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Restorānos par “Liepājas menciņiem” liela interese

Restorānos par “Liepājas menciņiem” liela interese
24.03.2011 11:57

Ir pagājis vairāk kā mēnesis kopš lielākajos pilsētas restorānos var nogaršot jauno ēdienu “Liepājas menciņi”. Restorānu “Upe”, “Libava” un “Pastnieka māja” līdzīpašniece Alija Samoilova saka, ka interese par to ir ļoti liela.

Taču paši ēdēji atzīst, ka ēdiens tomēr visur negaršo vienādi.

Kā pastāsta A.Samoilova, pārsvarā jauno ēdienu – apdūmoto mencu ar kartupeļiem, sīpoliem un dillēm saldajā krējumā, sacepta keramikas podiņā – nobauda vietējie, jo tūristu pilsētā pagaidām ir maz. Nāk arī lielākas cilvēku kompānijas, kas ēdienu pasūta pat iepriekš. ”Cik esmu runājusi ar citiem restorāniem, viņiem situācija ir tieši tāda pati. Izlīdzam viens otram ar podiņiem, jo interese ir tik liela, ka pietrūkst. Keramiķe ir jau uztaisījusi papildus podiņus pirmajam sūtījumam,” priecājas restorānu “Upe”, “Libava” un “Pastnieka māja” līdzīpašniece, kas nozīmē, ka īstenot šādu ideju – radīt tikai Liepājas ēdināšanas iestādēm domātu īpašu ēdienu – bija pareizs lēmums. Viņa min, ka, iespējams, tas aizgājis, jo ēdienkartēs menciņš ievietots pirmajās lapaspusēs un izcelts atsevišķi. Taču vairāk sliecas domāt, ka cilvēki par šādu ēdienu ir informēti un vēlas nogaršot. Pagaidām visur no keramikas veidotos podiņus iegādāties nevar. ”Vēl jāapzina, cik pasūtīt, jo tas nav lēti. Domāju maijā, kad sāksies tūrisma sezona, sāksim tirgot,” spriež A.Samoilova. Tos varēs iegādāties arī suvenīru veikalos. Piemēram, šobrīd restorānā ”Barons Bumbier’s” tas maksā piecus latus. Turklāt uz podiņa ir arī restorāna logo, kas reizē ir laba reklāma pašiem, ne tikai Liepājai. Šim piemēram sekos arī citas ēdināšanas iestādes.

Cenas ēdienam “Liepājas menciņi” ir dažādas – no Ls 3.25 līdz Ls 3.95. Jāatzīmē, ka, sākoties tūrisma sezonai, tā vēl pieaugs. Ir sadārdzinājušās gan zivju kūpināšanas izmaksas, gan citas ēdiena sastāvdaļas, paskaidro A.Samoilova.

Atsauksmes par jauno ēdienu ir dažādas. Kāda liepājniece norāda, ka tas, pretēji sākotnējai koncepcijai, visur negaršo vienādi – kaut kur sīpoli ir vairāk, kaut kur zivs mazāk utt. Restorāna “Vecais Kapteinis” vadītāja Kristīne Otmane atzīst, ka šeit nostrādā cilvēciskais faktors. Garšas izjūta katram ir sava, šajā gadījumā – pavāram. Tas atkarīgs arī no pievienotā sāls daudzuma, cik kvalitatīvi ir kartupeļi utt. Taču, lai kā arī būtu, vairums cilvēku ēdienu novērtē atzinīgi, sevišķi viesi.

Vēl viens būtisks apstāklis, ko min aptaujātie cilvēki, – kā tam iekļūt, piemēram, cilvēka mīļāko ēdienu top trijniekā, jo, viņuprāt, ēdienam nav nekā tāda, kas liktu to pasūtīt vēlreiz. Daudziem pietiek ar to, ka tas nobaudīts vienu reizi – savai zināšanai. Taču tie, kas mīl zivju ēdienus, ir pretējās domās, sakot, ka apdūmotā menca ir ļoti garda.

Plašākai publikai jauno ēdienu paredzēts prezentēt maijā, kad norisināsies tradicionālais Līvas tirgus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz