Skola vīnmīļiem
Šonedēļ tirdzniecības centra “Big Fish” telpās notika “Vīna studijas” rīkotās Vīna skolas pirmā nodarbība, ko apmeklēja visai kupls interesentu pulks. Vairāk nekā divdesmit dažādu vecumu un nodarbošanās ļaužu pulcējās kopā izzināt vīna smalkumus un degustēt dažādus vīnus.
“Vīna studijas” vīnzine Agnese Meiersone, kas nodarbības Vīna skolā vada jau otro sezonu, neskatoties uz savu jaunību, pārsteidza ar savu zinošo stāstījumu un draudzīgo toni, izskaidrojot Liepājas vīnmīļiem vīna garšas nianses, iepazīstinot ar vīna darīšanas tehnoloģijām, izcelsmi un dažādu valstu likumdošanu un atbildot uz jautājumiem, kas interesēja sanākušos. Kāds vaicāja par vīna korķiem, citu vairāk interesēja vīna un ēdienu saderība. Publika atzina, ka nodarbība patikusi un ar lielu nepacietību tiekot gaidīts turpinājums. Vairāki no nodarbības dalībniekiem teica, ka jau tagad ir pastāvīgie “Vīna studijas” klienti un priecājas par iespēju izzināt vīnu piedāvājumu plašāk, lai turpmāk iepirktos gudrāk.
“Vīna studijas” vadītāja Ilze Freimane atklāj, ka drīzumā Rīgā darbosies jau piecas “Vīna studijas”, kas pamazām iekarojušas galvaspilsētas prasīgo pircēju uzticību. Un arī Liepājā abos pilsētas galos – tirdzniecības centrā “Baata” un jaunajā tirdzniecības centrā “Big Fish” – atvērtie veikaliņi piesaista mūspuses vīna mīļotāju raibo publiku.
Vīna skolas nodarbības Liepājā turpināsies līdz pat pavasarim. Nākamā paredzēta jau 17. oktobrī, un uz to vēl ir iespējams pieteikties arī tiem, kas pirmajā reizē nebija ieradušies. Katru nodarbību var apmeklēt atsevišķi un pievērsties tieši tiem vīniem, kas vairāk iecienīti vai mazāk iepazīti. Pakāpeniski paredzēts pievērsties gan baltvīniem, gan sarkanvīniem, arī atsevišķi Spānijas un Portugāles, Itālijas, kā arī Vācijas un Austrijas vīniem.
“No vīnmīļa par vīnzini” savās atsauksmēs pēc kārtējās nodarbības rakstīja kāda “Vīna skolas” apmeklētāja, bet I. Freimane precizē – par vīnzini pēc dažām nodarbībām nevarēs kļūt. Toties sertifikāts visiem, kas būs apmeklējuši visas nodarbības un nobeigumā izturēs eksāmenu gan tiks. “Gala pārbaudījums ir vīnu aklā degustācija,” skaidro I. Freimane. Bet A. Meiersone pēc nodarbības steidzās prom, jo viņa pati arī turpina skološanos, papildinot zināšanas vīna gudrībās Londonā.
Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”
Egona Zīverta foto
Vīnzine Agnese Meiersone visus atbruņoja ar savu vienkāršo stāstījumu, kas pat iesācējus iedrošināja sākt vīna pasaules iepazīšanu.