Skolēnu pārtikas pakas pārtop pusdienās. Vai izdodas pagatavot maltīti, kas garšo skolēnam?
Liepājas skolas turpina nogādāt skolēniem kārtējās pārtikas pakas, ko ēdinātāji komplektē pēc pašvaldības pasūtījuma. Ar paku saturu jau esam iepazīstinājuši, bet šoreiz vaicājām vecākiem, vai no piegādātajiem produktiem iespējams pagatavot ēdienu, kas garšo arī skolēniem?
Agnese Kuplēna
"Kurzemes Vārds"
“Man šķiet, ka pakas ir ļoti noderīgas. Zinu, ka ir vecāki, kas ar kaut ko nav īsti apmierināti, bet, manuprāt, jābūt pateicīgiem par to, ka ir šāds atbalsts,” saka daudzbērnu māmiņa Evija Vīksna.
Viņa prot bērniem daudz ko iemānīt, jo viņi labprāt ēdot mammas gatavotos ēdienus. “Ir šādi tādi produkti, ko nelietojam, bet tos aizvedam vecvecmammai, un viņa ir priecīga,” E. Vīksna saka.
Produktu gan nepietiekot ilgam laikam – maksimāli divām nedēļām, citreiz pat tikai vienai. Mammai arī nedaudz žēl, ka pakā vairs nav iebiezinātā piena, jo to viņas bērni bija iecienījuši.
Arī Putānu ģimene ir mierā ar pašvaldības piegādāto pārtikas paku saturu. “Noder viss. Ir produkti, kurus izlietojam ātri, un ir tādi, kurus tiešām lietojam mēnesi, piemēram, griķus, grūbas,” pastāsta Sarmīte Putāne, kas arī ir daudzbērnu mamma.
Viņa mēģinot kombinēt produktus. Piemēram, kausēto sieru pievieno dārzeņu zupai, lai bērniem tā garšotu labāk. “Viņiem, starp citu, garšo arī sautētā gaļa konservos jeb tā sauktā tušonka, tikai nedrīkst teikt, ka tā pievienota ēdienam,” smejas Sarmīte.
Kad bērni virtuvē viņu pieķēruši liekam pie makaroniem gaļas konservu, atteikušies ēst, tāpēc tagad mamma pamanās gaļu pielikt ēdienam “pa kluso”. Tad ēdot vēl labprātāk nekā ar iecienīto maltās gaļas mērci.
Vienīgais, ko bērniem īsti neizdodas iesolīt, ir brūnie pilngraudu makaroni, tāpēc tos apēdot ģimenes pieaugušie.
Sarmītei paticis, ka pakā bija kviešu milti, jo tie lieti noderējuši, tomēr visu jau nevarot gribēt.