Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uz galda glītas čaumaliņas

Uz galda glītas čaumaliņas
Foto: Andris Gertsons
14.04.2017 07:12

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Ir tik patīkami svētkos izrotāt māju vai, ciemos ejot, pašu rokām pagatavot un pasniegt oriģinālu dāvanu! Šoreiz floristikas darbnīcas “Sapņu pietura” īpašniece un floriste dekoratore Evija Apermane dalījās pieredzē, kā no parafīna pagatavot čaumalu, kas būs lielisks mājas rotājums, Lieldienas gaidot.

Evija stāstīja, ka tikt pie strausa olas izmēra čaumalas tiešām nav nekas sarežģīts. Šo darbiņu var veikt kopā ar lielākiem un mazākiem bērniem, bet galvenais – neatstāt viņus vienus pašus kausējot parafīnu. Ļoti svarīgi, lai parafīns netiktu kausēts uz atklātas liesmas, jo tas viegli var aizdegties. Vislabāk visu darīt uz elektriskās plītiņas vai, ja ir gāzes plīts ar atklātu liesmu, tad trauku ar parafīnu obligāti kausēt ūdens peldē.

Būs nepieciešami šādi darbarīki un materiāli:

1. Kausēšanai – parafīns vai arī neizdedzināti sveču gali. Var nopirkt veselu baltu sveci.

2. Parastie piepūšamie baloni vai arī tā saucamie ūdensbaloni.

3. Metāla bļodiņa parafīna kausēšanai.

4. Šķēres.

5. Auksts ūdens.

6. Ja čaumalu vēlas krāsainu, jāsarūpē vaska krītiņi.

7. Vislabāk – gabals polietilēna plēves vai cita materiāla, ar kuru apklāj galdu, jo siltais parafīns var notecēt un atstāt traipus. 

Kā nokrāsot olas ar dabiskiem līdzekļiem

Dzeltenas olas. Tās krāso kurkumas novārījumā: 3 ēdamkarotes kurkumas ieber 1/2 litrā ūdens, uzvāra, ieliek olas un ļauj vairākas stundas ievilkties.

Aveņsarkanas olas. Krāso sarkano biešu sulā: 1/2 litru sarkano biešu sulas uzvāra kopā ar 2 ēdamkarotēm etiķa, olas ieliek karstajā šķidrumā un ļauj 1 – 2 stundas ievilkties.

Gaišbrūnas olas. Krāso kafijas novārījumā: 100 g smalki samaltas kafijas ieber 1 litrā ūdens, lēnām uzvāra un ļauj 10 minūtes ievilkties, tad novārījumā ieliek olas un vēl mazliet pavāra.

Violetas līdz tumši lillā olas. Krāso aroniju sulā: uzvāra 1/2 litru aroniju sulas, tad novārījumā ieliek olas un ļauj 2 stundas ievilkties.

Pelēkzilas olas. Krāso ar melleņu vai upeņu ievārījumu: olas šādā šķidrumā vāra apmēram 10 minūtes, pēc tam ļauj ievilkties vēl kādas 10 minūtes (lai košāka krāsa).

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz