Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Liepājas rokāde” divu jubileju priekšā

“Liepājas rokāde” divu jubileju priekšā
01.08.2008 17:51

Atslēgvārdi

Klāt augusts, tātad klāt arī kārtējais starptautiskais šaha festivāls “Liepājas rokāde”. Šis ir dubultjubilejas gads Liepājas šaha dzīvē – būs apritējuši jau 40 gadi, kopš mūsu pilsētā notiek starptautiski šaha festivāli, bet “Liepājas rokāde” norisināsies 15.reizi. Turnīra “Liepājas rokāde” direktors Āris Ozoliņš pastāstīja, ka jubilejas reizē tradicionālajā šaha festivālā būs jauninājumi. Pirmkārt, der zināt, ka sacensības notiks jaunatvērtā Liepājas Olimpiskā centra telpās, nevis Latviešu biedrības namā.

“Ja līdz šim mēs “Liepājas rokādē” varējām uzņemt ne vairāk kā 200 šahistu, tad tagad tas būs iespējams. Mēs pat ceram uz to, ka šis skaitlis tiks krietni pārsniegts, jo jebkuram liepājniekam turnīrā būs iespēja piedalīties bez maksas,” teica A.Ozoliņš. Otrkārt, ierastā viena “Open” turnīra vietā šoreiz notiks uzreiz trīs, turklāt visos turnīros būs savs balvu fonds. Tāpat jāatzīmē, ka divos no “Open” turnīriem tiks izcīnītas sešas atlikušās vietas dalībai superturnīrā, kurā spēkiem mērosies pasaulslaveni šahisti. Ikvienam būs iespēja pārbaudīt savus spēkus ātrspēlēs, un interesantas cīņas gaidāmas arī komandturnīrā, kurš pēdējos gados bijis īpaši populārs.

No pasaules mērogā savu meistarību apliecinājušiem šahistiem “Liepājas rokādē” šogad startēs Aleksandrs Halifmans no Krievijas, kurš 1999.gadā kļuva par pasaules čempionu un 2003.gadā ir jau pamanījies uzvarēt Liepājas turnīrā, tāpat mēs redzēsim savulaik pasaules trešā labākā šahista igauņa Jana Elvesta spēli, kurš gan pārstāv ASV. Ieradīsies arī “Liepājas rokādes” pirmā superturnīra uzvarētājs Maksims Dlugijs (bijis arī pasaules junioru čempions), kā arī kādreizējais Garija Kasparova treneris Giorgijs Giorgadze (vairākkārtējs Gruzijas čempions). Savukārt Latviju superturnīrā pārstāvēs daudzkārtējais Latvijas čempions Normunds Miezis.

Tāpat kā pērn, arī šogad mūsu pilsētā tiek gaidīts Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) un Kalmikijas prezidents Kirsans Iļjumžinovs un viņa asistents Beriks Balgabajevs, kā arī FIDE pārstāvis Bulats Asanovs.

Turnīrs, kura balvu fonds ir desmit tūkstoši ASV dolāru, sāksies ceturtdien, 7.augustā, bet tā noslēgums paredzēts 10.augustā. Sīkāku informāciju par turnīra norisi un pieteikšanos varat uzzināt, zvanot pa tālruni – 26815243 (Gaļina).

Miks Kuncītis ,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz