Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā koncertēs kameransamblis ”Altera Veritas”

Liepājā koncertēs kameransamblis ”Altera Veritas”
18.07.2008 16:01

Atslēgvārdi

Svētdien, 20.jūljā plkst.16.00 Liepājas Latviešu biedrības namā koncerta cikla ”Mūzika vasaras elpai” ietvaros uzstāsies kameransamblis ”Altera Veritas” no Rīgas.
Jaunās kamermūzikas kameransambļa ALTERA VERITAS radošā darbība, ikgadējie koncerti ar jaunu kamermūzikas skaņdarbu pirmatskaņojumiem Latvijā ir kļuvuši par spilgtu sabiedrības un plašsaziņas līdzekļu ievērību gūstošu latviešu jaunās mūzikas tradīciju. Koncerti tiek ierakstīti un translēti Latvijas Radio, ALTERA VERITAS darbs jaunu kamermūzikas skaņdarbu tapšanā augstu ir novērtēts gan ar Latvijas Lielo mūzikas balvu, gan laikraksta “Diena” gada balvu kultūrā, gan ar plašu Rīgas, Latvijas un ārvalstu klausītāju mīlestību un atzinību.

ALTERA VERITAS sastāvs: Ieva Mežgaile – kokle, basa kokle; Anda Zaborovska – kokle, basa kokle; Andis Klučnieks – pikolo flauta, flauta, basa flauta; Kaspars Gulbis – akordeons. Kameransamblis ALTERA VERITAS (cita patiesība – latīņu val.) izveidots 1999.gada maijā ar mērķi atskaņot mūsdienu latviešu komponistu oriģinālmūzikas programmas netradicionālam un unikālam instrumentu sastāvam – kokles, flauta un akordeons.

Sadarbībā ar komponistiem Valdi Zilveri, Imantu Mežaraupu, Andri Dzenīti, Mārtiņu Viļumu, Gundegu Šmiti, Pēteri Helmu, Līgu Celmu, Agni Meisteri, Ēriku Ešenvaldu, Niku Gothamu, Marinu Gribinčiku, Mirjam Tally (Igaunija), Indru Riši, Pēteri Plakidi, Vilni Šmīdbergu u.c. kolektīvs pastāvēšanas laikā ik gadu regulāri ir sagatavojis vairākas ikgadējas spilgtas un pārliecinošas mūzikas programmas. Tās ir atskaņotas gan ALTERA VERITAS solo koncertos Latvijā un ārvalstīs, gan festivālos un simpozijos, gan arī Latvijas Radio.

ALTERA VERITAS koncertu ieraksti iekļauti gan Latvijas Mūzikas akadēmijas, gan Latvijas Mūzikas informācijas centra, gan Latvijas Radio Klasika mūzikas prezentācijas kompaktdiskos. ALTERA VERITAS darbības rezultātā ir tapusi augsta mākslinieciskā un profesionālā līmeņa bezprecedenta tautas un klasisko instrumentu apvienība, kas arvien aizrautīgāk ir atklājusi jaunu attīstības ceļu kamermūzikā.

Ance Roze,
LLBN Projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz