Trešdiena, 1. maijs Ziedonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Piešķir svētku noskaņu

Piešķir svētku noskaņu
07.05.2012 07:06

Atslēgvārdi

“Man ir liels prieks par visiem tiem kolektīviem, kas šo trako ideju pieņēma!” saka Latvijas pirmā “Mežābeļu” saieta iniciatore, Durbes Kultūras nama vadītāja Daira Veilande. Saietā piektdien pulcējās dziedātāji un dejotāji no visas Latvijas.

“Galvenais iemesls, kāpēc nākam uz šādiem pasākumiem, ir tas, ka gribas saņemt pozitīvas emocijas. Pasākumi ienes svētku noskaņu un nav tas pats, kas ikdienā,” stāsta uz “Mežābeļu” saietu atnākusī Ingūna Zelle. Uz dažādiem koncertiem un sarīkojumiem Kultūras namā viņa nākot bieži. Turklāt savulaik arī pati tādos aktīvi piedalījusies. “Kad biju jaunāka, pati esmu dejojusi,” atklāj durbeniece. 

“Ideja par šādu saietu brieda jau sen, bet kaut kā visu laiku nesanāca. Šogad, uzzinot, ka mežābele ir gada koks, es sapratu, ka nav vairs ko gaidīt. Ir īstā reize un īstais laiks, kad tas jāorganizē!” par pasākuma tapšanu stāsta D. Veilande. Jau gada sākumā sākuši apzināt tos dziedošos un dejojošos kolektīvus visā Latvijā, ko vieno kopīgais nosaukums “Mežābele”. “Internetā meklēju kolektīvus ar šo nosaukumu, sazinājos ar viņiem un sapratu, ka visi ir ļoti atsaucīgi,” secina saieta rīkotāja.

Izdevies atrast astoņus šādus kolektīvus, taču trīs no tiem nav varējuši ierasties, jo vienlaikus ar saietu vairākās Latvijas vietās norisinājās arī koru skates. Tāpēc uz pirmo “Mežābeļu” saietu ieradās pieci kolektīvi – vidējās paaudzes deju kolektīvs no Skrundas, folkloras kopa no Jērcēniem, vecākās paaudzes sadzīves tradīciju ansamblis no Lielplatones, tradīciju ansamblis no Lauteres, kā arī Durbes senioru ansamblis.

Andra Gertsona foto

Strenču novada Jērcēnu folkloras kopa bija viens no tiem kolektīviem, kas uz “Mežābeļu” saietu mērojis visgarāko ceļu.


Draudzenes Ingūna Zelle (no kreisās) un Dzintra Vaganoviča sarīkojumus Durbes Kultūras namā jau izsenis apmeklējot bieži.

Plašāk lasiet laikrakstā “Kurzemes Vārds” 7. maija numurā.

 #kvards-20120507-06#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz