Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Būs vietas “dārziņā” un kompensācijas

Būs vietas “dārziņā” un kompensācijas
30.08.2012 07:00

Oktobrī durvis vērs grobiņnieku ilgi gaidītā bērnudārza “Pīpenīte” piebūve – tur būs divas jaunas grupiņas, apstiprina novada domes Izglītības nodaļas vadītājs un deputāts Zigmunds Cinkus.

Pagaidām gan neesot zināms konkrēts datums, taču esot skaidrs, ka tas būs oktobrī.  “Būvnieki strādā aktīvi un intensīvi,” piebilst domnieks. Pēc tam ārpus dārziņa paliks tikai 11 divgadnieki, kuri gaidīja rindā, taču viņu vecāki piekrituši saņemt no pašvaldības kompensāciju.

Lēmumu par kompensāciju dome pieņēmusi pagājušonedēļ, kad deputāti iepazinušies ar vecāku aptaujas rezultātiem. Piecpadsmit rindā uz bērnudārzu pierakstītu bērnu vecākiem izklāstīta situācija – visiem gaidītājiem vietas nepietiks. Četru bērnu vecāki norādījuši, ka viņi ar vietu rēķinājušies, un tā noteikti nepieciešama. Viņi to arī dabūs jau esošajā divgadnieku grupā. Pieci piekrituši kompensācijai. Sešu bērnu vecākiem pieņemami bijuši abi varianti, taču arī viņi labprātāk izvēlas kompensāciju, skaidro Z. Cinkus.

Apmēram divu nedēļu laikā varētu būt nokārtota visa dokumentācija, kas finansiālajam atbalstam nepieciešama, un pieņemts galīgais lēmums par tā apmēru. “Orientējoši tā varētu būt tāda, par kādu dome jau sprieda – simt latu mēnesī,” saka pašvaldības pārstāvis.

Līdz ar to dārziņā šoruden tikšot visi piec- un sešgadnieki, kā arī četrus un trīs gadus vecie bērni, kas bija rindā. Bet nākamgad varētu līdz galam iekārtot arī piebūves otro stāvu, kas patlaban ir iekonservēts, lai rindu likvidētu pilnībā.

Jau ziņots, ka Grobiņas pirmsskolas izglītības iestādes “Pīpenīte” piebūvi sāka celt jau 2009. gadā, taču dažādu iemeslu dēļ tās pabeigšana stipri ievilkās, un vecāki pauda sašutumu.

Dina Belta,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz