Trešdiena, 1. maijs Ziedonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Par palīgēku dzēšanu no Kadastra reģistra

Par palīgēku dzēšanu no Kadastra reģistra
03.10.2012 13:01

Publiskajā telpā regulāri izskan Valsts zemes dienesta (VZD) informācija par to, ka līdz šā gada 30.novembrim iespējams bez maksas dzēst datus no Kadastra reģistra par dabā neesošām palīgbūvēm. Datu dzēšanai VZD iesniedzama pašvaldības būvvaldes izdota izziņa, informēja Liepājas reģiona novadu būvvaldes vadītājs Andris Vaivars.

 

Liepājas reģiona novadu būvvaldē vai ik dienas ar iesniegumiem izziņas saņemšanai vēršas vairāki cilvēki, taču bieži izziņas nav iespējams izdot, jo faktiski būve vai tās daļa dabā tomēr atrodas.

Liepājas reģiona novadu būvvalde vērš potenciālo izziņu pieprasītāju uzmanību uz to, ka izziņu par būves neesību, būvvalde var izsniegt tikai tajā gadījumā, ja būve tiešām dabā vairs nepastāv. Ja apsekojot īpašumu konstatējams, ka dabā ir saglabājušās kaut vai tikai būves daļas– pamati, sienu fragmenti vai arī būve ir sagruvusi – tai iegruvis jumts, deformējušās sienas un tml., būve ir nolietojusies, taču tā faktiski dabā pastāv, tad būvvaldei nav iespējams izsniegt izziņu par būves neesību dabā tās dzēšanai no Kadastra reģistra.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz