Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Luksofora trūkums rada bīstamas situācijas Ganību ielā

Luksofora trūkums rada bīstamas situācijas Ganību ielā
11.10.2012 07:06

Pēc ziņas, ka aizvadītajā svētdienā Ganību un E.Veidenbauma ielas krustojumā uz gājēju pārejas notriekta sieviete, portāls ir saņēmis kādas iedzīvotājas e-pastu, kurā viņa stāsta, ka šajā vietā regulāri veidojoties bīstamas situācijas. Un vaicā, kāpēc drošībai nevar ieslēgt luksoforus.

Pilsētas Būvvaldē skaidro, ka tas būtu stipri pretrunā ar satiksmes drošību un radītu nopietnu satiksmes haosu, jo Ganību iela tiek rekonstruēta par vienvirziena ielu.

“Pagājušo nedēļu uz šīs pārejas gandrīz notrieca arī manu gadu veco dēliņu un viņa auklīti. Arī tad, kad Liepājā no rīta valdīja migla, pavērās baisas situācijas. Mazi bērniņi centās šķērsot šo pāreju, bet mašīnas neviena pat negrasījās palaist gājējus.
Tā kā dzīvoju šajā rajonā, tad varētu jums šādus piemērus nosaukt vēl un vēl…,” raksta satrauktā māmiņa.

Pēc visa redzētā viņa sazinājusies ar Liepājas domes Būvvaldes daļu, taču pārsteigusi viņu attieksme. “Mani savienoja ar Mārtiņu. Izskaidrojot viņam situāciju, lūdzu, lai ieslēdz luksoforu Ganību un E.Veidenbauma ielas krustojumā. Jo tas ir tikai laika jautājums, kad būs upuri. Man tika atbildēts, ka es varot saukt “Bez Tabu” vai “Tautas balsi”, bet luksofori netikšot tik drīz darbināti. Vienīgais viņš solīja pastiprinātu policijas uzmanību rīta stundās,” atminas sieviete. Līdz šim gan kārtībsargus viņa šajā vietā nav manījusi. “Pagaidām sievietei ir lauzta kāja un smadzeņu satricinājums, bet luksofori nedeg vēl joprojām. Kā arī policija nav manāma.”

Liepājas domes Būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls skaidro, ka Ganību iela tiek rekonstruēta par vienvirziena ielu. “Šobrīd Ganību iela Zirņu-Ganību ielas projekta ietvaros vēl ir būvlaukums,” uzsver A.Štāls. “Šobrīd pa Ganību ielu notiek divvirzienu kustība. Ja ieslēgs luksoforus, piemēram, Ganību un E.Veidenbauma ielas stūrī, tad tas būs stipri pretrunā ar satiksmes drošību, radīs nopietnu satiksmes haosu.”

Vēl šajā pilsētas rajonā notiek apgaismojuma un ielu rekonstrukcija cita ES finansēta projekta ietvaros – Bērzu, Alejas, Zāļu, Apšu un citās ielās. Tā kā visi darbi šajās ielās un atsevišķos krustojumos nav pabeigti, tur ierīkotie luksofori arī vēl netiek ieslēgti, tātad – nedarbojas, pastāsta A.Štāls.

“Labā ziņa ir tāda, ka nākošās nedēļas sākumā, no 15. oktobra, satiksme Ganību un Zirņu ielās tiks organizēta/atvērta atbilstoši projektā paredzētajiem virzieniem, tas ir, pa Ganību ielu – virzienā no tilta, pa Zirņu ielu – virzienā uz tiltu. Tad arī varēs ieslēgt luksoforus šo divu ielu krustojumos ar citām ielām,” vēsta Būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists. “Zinu, ka aktīvas satiksmes plūsmas stundās šajā pilsētas rajonā ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu uzrauga Ceļu policija. To policistiem ir lūgusi Komunālā pārvalde.”

“Es nevarēšu noskaidrot, kurš no man zināmajiem Mārtiņiem, kas strādā pašvaldības institūcijās, kundzei ko un kā ir teicis. Tas būs interpretācijas jautājums, katrai pusei varētu būt sava taisnība,” uz satrauktās sievietes jautājumu, vai Mārtiņa kungs varētu paskaidrot savu nostāju, teic A.Štāls.

Tiek solīts, ka no nākamās pirmdienas, 15.oktobra, luksofori Ganību un E.Veidenbauma ielu krustojumā darbosies, jo satiksme tiks atvērta atbilstoši projektā paredzētajiem virzieniem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz