Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kijiva: Kahovkas HES uzspridzināšanas sekas Ukrainai būs smagas, bet krieviem katastrofālas

Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) uzspridzināšanas sekas Ukrainai būs smagas, bet krieviem tās būs vienkārši katastrofālas, jo viņi par to visu atbildēs, intervijā Ukrainas Radio sacīja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs.

Kijiva: Kahovkas HES uzspridzināšanas sekas Ukrainai būs smagas, bet krieviem katastrofālas
Foto: AP/Scanpix/LETA
09.06.2023 15:13

LETA

“Es gribu teikt, ka, pirmkārt, krievi to darīja ar militāru mērķi, lai mēs neietu pretuzbrukumā tieši Hersonas virzienā. Lai gan, manuprāt, šodien var skaidri saprast, ka mums bija pavisam citi plāni. Otrkārt, kad krievi gatavoja šo teroraktu, viņi nebija aprēķinājuši sekas, kādas būs pēc šīs uzspridzināšanas. Kad būs pagājis zināms laiks un mēs varēsim saskaitīt visu, kas tur ir noticis, ticiet man, sekas mūsu valstij būs smagas, bet krieviem tās būs vienkārši katastrofālas. Jo viņi par to visu atbildēs,” sacīja Daņilovs.

Viņš pauda pārliecību, ka vainīgie Kremlī, kuri deva rīkojumu uzspridzināt aizsprostu, tiks saukti pie atbildības. Viņš uzsvēra, ka šādus lēmumus pieņem tikai Kremlī un tikai Putins.

“Uz šo notikumu attiecas starptautiskās tiesības, un tas ir pielīdzināms uzbrukumam kritiskajai infrastruktūrai. Un šis ir jautājums, kas būtu jārisina Starptautiskajai krimināltiesai. Tas ir jautājums, kas pielīdzināms taktisko kodolieroču izmantošanai. Nīderlande to savā laikā izskaidroja, un tika pieņemti attiecīgie tiesiskie dokumenti. Aizsprosta iznīcināšana ietilpst tieši šajos noziegumos. Tāpēc šādu rīkojumu varēja dot tikai Putins. Bez Putina šodien Krieviju neviens cits nevalda. Tas ir viena cilvēka totalitārs režīms. Un šis cilvēks ir tieši atbildīgs par visu, kas notiek,” sacīja Daņilovs.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka, uzspridzinot Kahovkas HES, Krievijas okupanti vēlas sarežģīt teritoriju atbrīvošanu.

Ukrainas vēršanās Starptautiskajā krimināltiesā saistībā ar Krievijas veikto Kahovkas HES spridzināšanu dod zaļo gaismu Starptautiskās krimināltiesas prokuratūrai veikt izmeklēšanu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz