Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ķīna atceļ antidempinga nodevas Austrālijas vīnu importam

Ķīna ceturtdien paziņoja, ka atcels antidempinga nodevas Austrālijas vīnu importam, ņemot vērā tirdzniecības attiecību uzlabošanos abu valstu starpā.

Ķīna atceļ antidempinga nodevas Austrālijas vīnu importam
Ilustratīvs (Foto: pixabay.com)
28.03.2024 11:57

LETA

Atslēgvārdi

Šīs nodevas Austrālijas vīnu, kā arī miežu un liellopu gaļas importam tika ieviestas 2020. gadā pēc tam, kad Austrālijas valdība vērsās pret Ķīnas ietekmi ārvalstīs, aizliedza Ķīnas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājam “Huawei” Austrālijā slēgt līgumus par 5G infrastruktūras būvniecību un aicināja izmeklēt koronavīrusa pandēmijas izcelsmi.

“Ņemot vērā tirgus situācijas izmaiņas attiecībā uz attiecīgajiem vīniem Ķīnā, vairs nav nepieciešams noteikt antidempinga un antisubsidēšanas nodevas Austrālijā ražotu vīnu importam,” norāda Ķīnas Tirdzniecības ministrija, piebilstot, ka nodevu piemērošana tiks atcelta no piektdienas.

Muitas tarifi un ierobežojumi jau atcelti arī vairākām citām Austrālijas precēm, tostarp oglēm, kokmateriāliem un miežiem.

Reaģējot uz šādu Pekinas paziņojumu, Austrālijas valdība pavēstīja, ka atsauc Pasaules Tirdzniecības organizācijā iesniegto sūdzību saistībā ar Ķīnas noteiktām antidempinga nodevām vīnu eksportam.

Pirms tirdzniecības ierobežojumu noteikšanas Ķīna bija lielākais Austrālijas vīnu tirgus, tam 2020.gadā nodrošinot 33% no eksporta ienākumiem.

Taču noteiktie tarifi Austrālijas vīnu eksporta izmaksas uz Ķīnu palielināja pat par 200%, tādējādi būtībā apturot tirdzniecību, kuras apgrozījums gadā bija apmēram miljards eiro.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz