Sestdiena, 18. maijs Inese, Inesis, Ēriks
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Valsts prezidents Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienā novēl izjust lepnumu un radīt prieku

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34. gadadienā novēl izjust vairāk lepnuma nekā pieticības, priecāties par Latvijas cilvēkiem, kā arī radīt prieku tiem, kuri paši to nespēj atrast.

Valsts prezidents Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienā novēl izjust lepnumu un radīt prieku
Foto: Ivars Soikāns/ LETA
04.05.2024 09:10

LETA

Rinkēvičs norāda, ka 34 gados kopš mūsu valsts neatkarības atjaunošanas ir izaugusi jauna paaudze, kura autoritārismu iepazīst tikai vēstures grāmatās un ārvalstu ziņu raidījumos, nevis savā ikdienā, kura brīvību un demokrātiju uzskata par pašsaprotamām vērtībām, un kurai nav bail no sava viedokļa paušanas un patiesības.

“Kaut arī brīvība var šķist pašsaprotama, tā tāda nav. To pierāda mūsu valsts vēsture,”

atgādina prezidents.

Viņa ieskatā, mūsu brīvība ir iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO pirms 20 gadiem, kā arī Baltijas valstu stingrā atbalsta paušana Ukrainai.

Mūsu brīvība ir iespēja pulcēties un kritizēt tad, kad kaut kas nenotiek pareizi, bet vienlaikus mums ir arī atbildība sargāt mūsu mājas, sargāt mūsu bērnu iespēju dzīvot savā Latvijā, uzsver valsts pirmā persona.

“Mums rūp. Tāpēc mēs strādājam. Un tieši šī paša iemesla dēļ arī svinam. Ja neatkarīga Latvija mums ir svarīga, tad mums ir jāļauj sev priecāties. Tieši tādēļ šodien, 4. maijā, aicinu ikvienu mūsu valsts patriotu Latvijā un pasaulē svinēt Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu.

Brīvā, neatkarīgā un demokrātiskā Latvijā mēs katrs varam brīvi izvēlēties. Katrs var dzīvot un svinēt tā, kā grib. Un tā ir ļoti liela vērtība,” svētku uzrunā iedzīvotājiem pauž Valsts prezidents.

Viņš pateicas Augstākās Padomes deputātiem, kuri 1990. gada 4. maijā drosmīgi nobalsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu.

Prezidents novēl katram Latvijas patriotam šodien ne tikai ieraudzīt prieku, bet arī radīt un parādīt prieku tiem, kuri kaut kādu iemeslu dēļ paši to nespēj atrast.

Prezidents mudina priecāties par mūsu valsti un mūsu Latvijas cilvēkiem, lai smieklu būtu vairāk nekā asaru un aizkustinājuma vairāk nekā rūpju.

“Un jo īpaši šodien – lai lepnuma vairāk nekā pieticības! Lepnuma par mūsu sarkanbaltsarkano karogu, lepnuma par mūsu zemi un mūsu Latvijas cilvēkiem,” aicina Valsts prezidents, novēlot saules mūžu Latvijai.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz