Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pašvaldība finansiāli atbalstīs 18 starptautiskās sadarbības projektus

Pašvaldība finansiāli atbalstīs 18 starptautiskās sadarbības projektus
11.06.2007 16:39

0

Atslēgvārdi

Liepājā pašvaldība finansiāli atbalstīs 18 starptautiskās sadarbības projektus, no kuriem seši notiks ar Liepājas sadraudzības pilsētām, aģentūru LETA informēja domes sabiedrisko attiecību speciālists Edgars Lākutis. Noslēdzies Liepājas domes Ārējo sakaru un protokola daļas starptautiskās sadarbības projektu konkurss. Kopā šoreiz projektu konkursam tika iesniegti 19 projekti. Projektiem piešķirtā kopējā summa ir Ls 5640. Līdzfinansējums piešķirts no Ls 100 līdz Ls 600 ietvaros.

Seši projekti notiks ar Liepājas sadraudzības pilsētām – Darmštati, Klaipēdu, Bergenu. Starptautiskās sadarbības projektos finansiālu atbalstu saņems Liepājas Tenisa sporta skola, Emīļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskola, Liepājas vācu-latviešu tikšanās centrs, Liepājas Pedagoģijas akadēmija, Liepājas muzejs, Liepājas Kompleksā sporta skola.

No pārējiem projektiem atbalstu saņems Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka, Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde, Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskola, folkloras kopa “Atštaukas”, Liepājas Medicīnas koledža, SIA “Klints galerija”, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs, Liepājas Pedagoģijas akadēmija, Liepājas Jaunatnes centrs, biedrība “Cietokšņa kopiena”, Liepājas pilsētas pašvaldības SIA “Liepājas leļļu teātris” un Liepājas kora mūzikas biedrība “Aija”.

Salīdzinājumā ar citām reizēm šogad ir palielinājies to projektu skaits, kas vērsti uz pieredzes apmaiņu ar citām valstīm. Nozīmīgi ir projekti, kas vērsti uz ilgtermiņa draudzību starp dažādu valstu institūcijām, piemēram, Liepājas un Darmštates Tenisa klubu sāktā sadarbība, kā arī biedrības “Cietokšņa kopiena” sadarbības projekts ar Angliju, attīstot cirka mākslu, uzsver domes Ārējo sakaru koordinētāja Gunta Dejus.

Projektu konkursu izsludina divas reizes gadā – maijā un novembrī. Uz Liepājas domes līdzfinansējumu – līdz 30% no kopējām projekta izmaksām – var pretendēt sabiedriski nozīmīgi projekti izglītības, kultūras, sporta, veselības un sociālajā jomā.

Projektu konkurss notiek jau kopš 2003.gada. Šajā laika ievērojami pieaudzis gan iesniegto projektu skaits, gan kvalitāte. 2006.gadā tika atbalstīti 35 iesniegtie projekti, no kuriem puse tika realizēti sadarbībā ar Liepājas sadraudzības pilsētām. Šī gada pirmajā pusē Liepājas pašvaldība jau ir atbalstījusi 11 projektus, četri no kuriem notika ar Liepājas sadraudzības pilsētām.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz