Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pelēkās kāpas jautājums pagaidām uz priekšu nevirzās

Pelēkās kāpas jautājums pagaidām uz priekšu nevirzās
02.08.2007 17:54

0

Atslēgvārdi

Ir sagatavots un Valsts kancelejā iesniegts noteikumu projekts par dabas lieguma izveidošanu Pāvilostas pelēkās kāpas teritorijā, informēja Vides ministrijas Dabas aizsardzības departamenta direktora vietniece Vija Buša. Noteikumu projektā ir informācija par vēlamajām lieguma robežām un karte. Paredzēts iekļaut arī strīdīgos 4,6 hektārus zemes, kas pieder privātīpašniekiem un līdz šim bijis karstāko diskusiju cēlonis. Ietvert šo teritoriju liegumā ir Eiropas Komisijas prasība, norādīja V.Buša.

Ja Ministru kabinets, kas grozījumus izskatīs, pieņems lēmumu Pāvilostas pelēkajā kāpā izveidot dabas liegumu, tiks domāts, kā iegūt privātīpašniekiem piederošās teritorijas. V.Buša piebilda, ka tas noteikts likumā par šādu zemju kompensēšanu. Kad Ministru kabinets jautājumu skatīs, pagaidām nav zināms.

Jau rakstījām, ka potenciālajā dabas liegumā ietilpst 30 zemes īpašumi, no kuriem 26 pieder privātpersonām. Tā kopējā platība varētu būt 42,5 hektāri, privātpersonām pieder vairāk nekā puse no tiem. Lai šo zemi atpirktu, nepieciešams aptuveni viens miljons latu. Lai vāktu līdzekļus šim nolūkam, ir atvērts ziedojumu konts, jo vasaras sākumā tika paziņots, ka valstij tik daudz naudas tādiem mērķiem nav. Vides ministrijā uzzinājām, ka līdz jūlija beigām kontā ir saziedoti nedaudz vairāk par 30 latiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz