Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Poļina Jeļizarova uz Osaku nebrauks

Poļina Jeļizarova uz Osaku nebrauks
10.08.2007 17:41

0

Atslēgvārdi

Liepājas labākajai vieglatlētei Poļinai Jeļizarovai tomēr nav izdevies izpildīt pasaules čempionāta normatīvu, tādēļ Osakā neviens no mūsu pilsētas sportistiem nestartēs. Neilgi pēc Eiropas junioru čempionāta, kurā Jeļizarova izcīnīja bronzas godalgu, aprunājāmies ar vienu no viņas treneriem Vjačeslavu Aloncevu. Pirms sezonas Jeļizarovas mērķis bija veiksmīgi nostartēt Eiropas junioru čempionātā un kādās no starptautiskajām sacensībām izpildīt pasaules pieaugušo čempionāta normatīvu 3000 metru kavēkļu skrējienā – 9:58,00. Diemžēl šī sezona viņai nebija tik spilgta kā pērn, un pārspēt iepriekš sasniegto personīgo rekordu – 9:58,76 – Poļinai nebija pa spēkam, tādēļ pasaules čempionāts, kas augusta beigās norisināsies Osakā, viņai ies secen.

Vistuvāk, lai izpildītu normatīvu, Jeļizarova bija Eiropas junioru čempionātā Nīderlandē, taču finālskrējienā viņai distance bija jāveic piecas sekundes ātrāk. V.Aloncevs pastāstīja, ka šī sezona jaunajai sportistei izvērtusies diezgan saraustīta, jo bijis jāabsolvē vidusskola, tādējādi bieži nācies pārkārtot treniņu plānus un sagatavošanās atbildīgajiem startiem neesot bijusi tik efektīva. Vēlāk sportisti vajājušas sīkas traumas un pirms Eiropas kausu mačiem viņa nobrāzusi kāju, radusies tulzna, un likumsakarīgi uz augstiem rezultātiem bija grūti cerēt. “Protams, sāpīgi, ka neizdevās iegūt ceļazīmi uz pasaules čempionātu, tomēr Poļina vēl ir jauna un tikai tagad pamazām iekļaujas plašāka mēroga vieglatlētikas sabiedrībā,” teica Aloncevs, atzīstot, ka galvenais mērķis – Pekinas olimpiskās spēles – paliekot spēkā. “Ja arī mums nākamgad to neizdosies īstenot, tad vēl jau būs iespēja pēc četriem gadiem aizbraukt uz Londonu.”

Tagad Jeļizarova ir atgriezusies Latvijā, lai turpinātu treniņus, taču jau 14.augustā mūsu vieglatlēte brauks uz Maskavu un slavenajā Lužņiku stadionā aizvadīs treniņnometni. Savukārt novembrī Poļina ieplānojusi startēt pasaules militārajās sporta spēlēs, kas notiks Indijā. Vēl jāatzīmē, ka turpmāk viņa iecerējusi visu uzmanību veltīt treniņiem, tādēļ šogad nevienā augstskolā neiestājās.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz