Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bez cīņas akceptē Vaiņodes novadu

Bez cīņas akceptē Vaiņodes novadu
17.08.2007 19:57

0

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas jaunākajā izstrādātajā Latvijas novadu projektu kartē ir iezīmēts arī Vaiņodes novads, par ko gandarījumu pauž Vaiņodes Pagasta padomes priekšsēdētājs Visvaldis Jansons. Embūtes un Vaiņodes pagasta apvienošanos Vaiņodes novadā V.Jansons piedāvāja jau kopš reģionālās reformas apspriešanas sākuma. Tam piekrita arī Embūtes pašvaldība. Taču šis ierosinājums īpaši dzirdīgas ausis dažādu līmeņu ierēdniecības iestādēs neatrada, jo valdīja uzskats, ka jāveido lielāks novads, proti, Vaiņodei vajadzētu pievienoties Priekules novadam.

Ceturtdien V.Jansons kopā ar Embūtes Pagasta padomes priekšsēdētāju Oļegu Jurjevu apmeklēja Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas valdes sēdi, kur bija ieradušies arī RAPLM pārstāvji. Viņi parādījuši Latvijas novadu projektu karti ar 167 novadiem. Tajā Liepājas rajons bijis sadalīts astoņos novados, no kuriem viens – Vaiņodes.

“Mēs jau bijām gatavojuši argumentus cīņai, taču tie izrādījās lieki, jo izskatījās, ka mūsu vēlmes ir akceptētas. Acīmredzot, tika ņemti vērā mūsu pūliņi un fakts, ka mēs ar Priekuli netiecamies viens pēc otra,” iepriecināts ir V.Jansons.

Oficiālu pagastu apvienošanas procedūru Vaiņode un Embūte sākšot tad, kad jaunajai Latvijas novadu kartei būs likuma spēks.

Viktors Ulberts,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz