Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Lauvas audzē muskuļus

Lauvas audzē muskuļus
19.08.2007 17:26

0

Nedēļa Liepājas sportā

Lai arī līdz jaunajai sezonai basketbola draugiem vēl jāpaciešas apmēram pusotru mēnesi, klubos aktīva rosība vērojama jau krietnu laiku – galvenokārt tā saistās ar sastāvu komplektēšanu. Pavisam nemanāmi un strauji nākamās sezonas sastāvs izkristalizējies basketbola klubā “Liepājas lauvas”. Ieskatoties basketbolistu sarakstā, ar kuriem mūsu klubs parakstījis līgumus, nešauboties var secināt, ka mērķiem gaidāmajā sezonā jābūt augstiem. Vēl jo vairāk tāpēc, ka šī liepājniekiem būs atgriešanās SEB Baltijas Basketbola līgā. Jā, mūsējie spēlēs otrajā divīzijā. Tiesa gan, “Liepājas lauvas”, izpildot līdz šim vēl neskaidros nosacījumus, kā atkarot vietu pirmajā divīzijā, nākamgad līdz ar jaunās sporta halles atklāšanu varētu debitēt BBL pirmajā divīzijā, un pēc ilgāka laika Liepājā atkal viesotos tādi basketbola grandi kā Kauņas “Žalgiris” un “Lietuvos Rytas”.

Lai arī pērnā sezona, balstoties uz pašmāju basketbolistiem, mūsu klubam bija pat vairāk nekā veiksmīga – ceturtā vieta LBL, gaidāmajās cīņās Baltijas līgā, visdrīzāk, liepājnieki saviem spēkiem nespētu paveikt tādu brīnumu, kā nodrošināt vietu pirmajā divīzijā. Tādēļ nav pārsteigums, ka klubā parādījies tik daudz nosacīto leģionāru.

Par vērienīgāko papildinājumu noteikti jāuzskata Stīvs Ričs, kuram Liepājas puse nav sveša. Droši vien daudziem šis atraktīvais amerikāņu leģionārs saistās ar nepatīkamo starpgadījumu klubā “Barons/LMT”, kad par neatļautu vielu lietošanu basketbolists tika sodīts ar gada diskvalifikāciju. Jebkurā gadījumā šis pieredzējušais centra spēlētājs mūsu komandā ir ļoti vērtīgs ieguvums un, kā atzīst kluba vadītāji, arī ļoti dārgs pirkums, jo tādu basketbolistu kā Ričs savā komandā noteikti vēlētos redzēt ikviens vidusmēra klubs.

Vēl Liepājā no kluba “Barons/LMT” nometnes pēc ilgāka pārtraukuma atgriezies Jevgēņijs Kosuškins, kura vārds Latvijas basketbolā komentārus neprasa.

Manuprāt, “Liepājas lauvu” galvenais ieguvums šajā sezonā ir spēja saglabāt iepriekšējās sezonas kodolu, kas nav mazsvarīgi, ņemot vērā to, cik komanda bija saliedēta. Līdz šim gan netiek atklāts, kur gaidāmajā sezonā spēlēs Mareks Jurevičus, taču, lai arī nopietna interese par viņu ir “Ventspils” komandai, pastāv ļoti liela varbūtība, ka viņš tomēr paliks Liepājā.

Priecē arī tas, ka kluba vadītāji atzinuši: viņi vēlas saglabāt iepriekš pieņemto vadlīniju – iespēju robežās balstīties uz pašmāju basketbola skolas audzēkņu pleciem. Cits jautājums, vai sezonas gaitā iepriekš teiktais tiks ņemts vērā.

Miks Kuncītis,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz