Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Satiksmes drošības eksperts Robis viesosies Ezerkrasta sākumskolā

Satiksmes drošības eksperts Robis viesosies Ezerkrasta sākumskolā
31.08.2007 13:08

0

Atslēgvārdi

Satiksmes drošības eksperts Robis kopā ar Valsts policiju 3.septembrī plkst. 11.00 viesosies Liepājas Ezerkrasta sākumskolā, lai sveiktu 1., 2.klašu audzēkņus ar mācību gada sākumu un atgādinātu svarīgos satiksmes noteikumus un uzvedību principus uz ceļa un automašīnā. Robja viesošanās Latvijas skolās ir viens no Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) rīkotās satiksmes drošības kampaņas ”Piesprādzē! Neriskē!” pasākumiem. Lai satiksmes noteikumu apguve notiktu bērniem saprotamā veidā, izveidota ”Robja skola”, kuras ietvaros Robis bērniem mācīs atpazīt dažādas ceļa zīmes, kā arī uzskatāmi demonstrēs, kā pareizi šķērsot gājēju pāreju un piesprādzēties automašīnā.

Aktīvākajiem bērniem, kuri līdzdarbosies un pareizi atbildēs uz jautājumiem, Robis dāvinās tematiskas puzles. Visi skolēni par piemiņu no pasākuma saņems Robja rotaļlietas.

Mazajiem satiksmes dalībniekiem būs iespēja izpētīt arī Policijas automašīnas, tajās iekāpt, piesprādzēties utt., kā arī uzdot policistiem jautājumus par viņu darbu un satiksmes noteikumiem.

Pasākuma izglītojošās daļas noslēgumā Robis mazajiem satiksmes dalībniekiem mācīs īpašu deju un aicinās uz kopīgu foto sesiju.

Ar Eiropas komisijas atbalstu pagājušajā gadā tika aizsākta kampaņa ”Piesprādzē! Neriskē!”, kas uzrunāja pirmsskolas vecuma bērnus, rotaļīgā veidā nostiprinot to atmiņā sakarību starp braukšanu ar auto un drošības jostu lietošanu. Rezultātā piesprādzēto bērnu skaits kampaņas laikā un brīdi pēc tās pieauga par 10%. Kā liecina Data serviss 2006. gadā veiktais socioloģiskais pētījums, pēc CSDD kampaņas 72% Latvijas bērnu automašīnās tika piesprādzēti ar drošības jostām.

Lai no jauna aktualizētu drošības jostu lietošanu mazajiem pasažieriem, kampaņas turpinājumā šogad tiek uzrunāti 1. un 2. klases skolēni. Vairāk nekā 4000 pirmo klašu audzēkņiem CSDD sagatavojusi mācību materiālu ”Droši uz ielas”. Skolēni aicināti pēc mācību materiāla apguves, aizpildīt īpašu anketu, kas apstiprina viņu apņemšanos turpmāk vienmēr automašīnā lietot drošības jotas. ”Robja birojs” apņēmīgajiem pasažieriem nosūtīs pasažiera apliecības – simbolisku dokumentu, kas būs mazo satiksmes dalībnieku dotā solījuma liecība un atgādinājums. Kampaņas ietvaros arī citi interaktīvi un neparasti pasākumi izstrādāts speciāli sākumklašu audzēkņiem.

Kampaņas norises laikā Latvijas televīzijās un radio tiks demonstrēti TV, radio klipi.

Arnis Jekste,
CSDD Liepājas rajona nodaļas priekšnieka vietnieks

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz