Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jubilejas noslēgumā – koncerts, balle un vērienīgs līgums

Jubilejas noslēgumā – koncerts, balle un vērienīgs līgums
28.09.2007 19:34

0

Atslēgvārdi

Vakar ar krāšņu koncertu Liepājas teātrī un metalurgu balli Latviešu biedrības namā beidzās pilsētas lielākā uzņēmuma, akciju sabiedrības “Liepājas metalurgs” mēnesi ilgušās 125 gadu jubilejas svinības. Taču šķiet, ka vēl nozīmīgāka dāvana jubilejā uzņēmumam bija vakar noslēgtais vērienīgais līgums, kas ļaus turpināt rūpnīcas modernizācijas lielos plānus. Vakar akciju sabiedrības “Liepājas metalurgs” vadītāji parakstīja sadarbības līgumus ar vairākām ārvalstu kompānijām par liela apmēra investīcijām uzņēmumā.

Līgumi par tērauda ražotnes komplekso modernizāciju un jaunas velmētavas būvniecību tika parakstīti ar firmu “Siemens-VAI”, Austrijas uzņēmumu “Habau”, Zviedrijas uzņēmumiem “SMA Svenska Mineral AB” un “ABB AB”, Vācijas uzņēmumu “DSD”, kā arī Latvijas uzņēmumiem “Elme Messer Metalurgs”, akciju sabiedrību “Latvenergo” un akciju sabiedrību “Augstsprieguma tīkls”. Līgumu parakstīšanā piedalījās arī satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

“Līgumu noslēgšana ir būtiska ne tikai pašam uzņēmumam, bet visai metālapstrādes nozarei kopumā, jo paredz būtiski paplašināt uzņēmuma darbību, palielinoties arī tranzīta plūsmai uz Liepāju un no tās,” sacīja A.Šlesers. Ministrs bija arī uzaicināts piedalīties svinībās par godu “Liepājas metalurga” 125 gadu jubilejai.

Lielākais pilsētas uzņēmums – akciju sabiedrība “Liepājas metalurgs” – pēdējos mēnešus dzīvojis savas 125.gadadienas svinēšanas gaisotnē. Jubilejas svinību gaitā tika rīkoti daudzi respektabli koncerti un citi sarīkojumi, un tādējādi ieguvēji bija visi pilsētas iedzīvotāji.

Patīkamas ziņas šajā jubilejas gadā saņemtas arī par uzņēmuma saimniecisko darbību. Šā gada pirmajā pusē turpināta tērauda kausēšanas ražotnes un ar to saistīto nodrošinošo procesu modernizācijas projektu saskaņošana un to finansēšanas piesaiste – velmēšanas stāva “350” gatavās produkcijas saiņošanas un novākšanas iecirkņa modernizācija. Paredzēts, ka jau oktobrī Metalurgā sāks darboties 3 miljonu vērtā automātiskā gatavās produkcijas saiņošanas ierīce, kas ļauj ietaupīt aptuveni 35 cilvēku roku darbu. Ar jauno iekārtu iespējams apstrādāt dažādu profilu un izmēru velmējumus.

Bet pašlaik, pirmo reizi 125 gadu pastāvēšanas laikā, akciju sabiedrība “Liepājas metalurgs” principiāli maina tērauda izgatavošanas tehnoloģiju. Kopš 1890.gada izmantotā un vairākkārt uzlabotā martena tehnoloģija jau sen pasaulē zaudējusi savu aktualitāti, tādēļ martena krāsnis lielākoties aizstājušas elektroloka krāsnis. 2006.gadā beidzās uzņēmuma modernizācijas pirmais posms, kurā investēti ap 20 miljoniem latu, kas bija uzņēmuma paša līdzekļi. Šogad sākts otrais posms, kura galvenais uzdevums būs pāreja no martena tehnoloģijas uz elektroloka krāsnīm.

Gadu desmiti nākuši un gājuši, bet Metalurgs joprojām ir viens no galvenajiem mūsu pilsētas simboliem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz