Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sveic skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konkursa laureātus

Sveic skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konkursa laureātus
06.05.2008 16:36

0

Atslēgvārdi

Otrdien, 6.maijā, Liepājas pilsētas Domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Silva Golde sveica šā gada skolēnu zinātnisko darbu konkursa par Liepājai aktuālām vides problēmām laureātus. Pirmo vietu konkursa žūrija nolēma piešķirt A.Puškina 2.vidusskolas 12.klases skolnieces Alisas Smirnovas darbam ”Liepājas ezera ekoloģiskā stāvokļa novērtējums pēc fitoplanktona” (Darba vadītāja Raisa Stunžāne).

Autorei žūrija piešķīra naudas balvu Ls 150 apmērā, vadītājai – Ls 50 apmērā.

Otrā vieta piešķirta Liepājas Raiņa 6.vidusskolas 12.klašu skolnieču Lauras Veršeles un Madaras Mames darbam ”Gaisa piesārņojums Liepājā un tā noteikšana ar bioindikatoriem – ķērpjiem” (Darba vadītāja Inese Vītoliņa). Autorēm žūrija piešķīra naudas balvu Ls 100 apmērā (Ls 50 katrai) un Ls 40 apjomā darba vadītājai.

Trešo vietu saņēma darbs ”Tuberkuloze Liepājā” (autore Sanda Palapa, J.Čakstes 10.vidusskolas 10.klases skolniece, darba vadītāja Aija Skinča). Autorei žūrija piešķīra naudas balvu Ls 50, darba vadītājai – Ls 30 apjomā.

Žūrija piešķīra arī divas veicināšanas prēmijas Ls 30 apmērā. Šīs balvas saņēma Evijas Būmanes un Andas Pujātes (Liepājas 15.vidusskolas 11.klases skolnieces, darba vadītāja Inese Stepko) izstrādātais darbs ”Radio tīkls skolās” un Mārtiņa Bitenieka (Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas 10.klases skolnieks, darba vadītāja Juta Birzniece) darbs ”Ielu nosaukumu maiņa un to saikne ar pilsētas attīstību pēdējos 20 gados Liepājā”

Žūrijas komisijas priekšsēdētāja S. Golde uzsvēra šī konkursa lietderību, kā galveno argumentu minot jauniešu aktīvo līdzdalību pilsētas attīstības veicināšanā. Žūrijas komisijas priekšsēdētāja izteica atzinību jauniešiem par ieguldīto darbu.

Apbalvošanas pasākumā notika arī diskusija par pētniecisko darbu konkursu, kā arī par izglītības sistēmas problēmām. Skolēni atzina, ka šis konkurss deva iespēju pilnveidot savas spējas darba strukturēšanā un prezentēšanā. Skolotāji arī izteica atzinību konkursam un ieteica paplašināt tā darbības sfēru, lai iekļautu arī citus mācību priekšmetus. Tika pārrunāti arī aktuāli jautājumi, kā Liepājas Universitātes izveide, interešu izglītība Liepājā, kā arī izglītības līmenis Liepājas vidusskolās. 

Jānis Ločmelis,
Liepājas pilsētas Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas praktikants

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz