Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Brauciens autobusā kļūs dārgāks

Brauciens autobusā kļūs dārgāks
31.07.2008 07:10

Liepājas Rajona padomei nākamnedēļ būs jālemj par biļešu cenu palielināšanu vietējos maršrutos. Rajona padomes Sabiedriskā transporta komisija otrdien apspriedusi trīs tarifu palielināšanas variantus, pastāstīja komisijas priekšsēdētāja Arta Brauna. Viņa ieteikusi iekasēt 2,4 santīmus par kilometru un 15 santīmu iekāpšanas maksu, Liepājas Autobusu parka pārstāvis ieteicis 2,9 santīmus par kilometru un 15 santīmu iekāpšanas maksu, trešais variants bijis – neiekasēt iekāpšanas maksu, bet tarifu noteikt 2,9 santīmi par kilometru.

Komisijas vairākums atbalstījis Liepājas Autobusu parka priekšlikumu. Lēmums par to būs jāpieņem Liepājas Rajona padomes sēdē, kas notiks 5.augustā.

Sabiedriskā transporta komisija arī nolēmusi slēgt uzņēmuma “Liepājas tūre” apkalpoto reisu maršrutā Aizpute – Apriķi. Autobusi šajā maršrutā kursē tikai sestdienās un svētdienās. Bet, ņemot vērā Durbes novada, Vecpils un Dunalkas pašvaldību lūgumu, nolemts neslēgt reisu Liepāja – Rāva – Vecpils, kas tiek veikts reizi nedēļā, piektdienās. Sabiedriskā transporta komisijas vadītājai gan ir zināms, ka šajā “Liepājas tūres” apkalpotajā maršrutā nav elektroniskā kases aparāta, šoferis pasažieriem mēdz neizsniegt biļetes, turklāt šoferis ne vienmēr ievērojot maršrutu, reizēm nemaz neiebraucot Rāvā, bet dodoties uzreiz uz Vecpili. “Liepājas tūres” vadītāji arī noteiktajā laikā nebija Vecpils pašvaldībai iesniegusi tās pieprasīto pārskatu par finansiālo darbību šajā maršrutā.

A.Brauna vēlreiz atgādina pasažieriem, ka atteikšanās autobusā ņemt biļeti, var sāpīgi atspēlēties pašiem, kad nāksies lemt par kāda reisa tālāko likteni. “Braucējiem ir jāapzinās sava atbildība,” sacīja komisijas vadītāja. “Ja valdība mums, pašvaldībām, ir uzgrūdusi atbildību par šo jomu, mums ir jādomā, kā rīkoties. Un, ja ieņēmumi nepalielinās, tad palielinās izdevumi, tā ir vienkārša matemātika.”

“Kurzemes Vārds” jau rakstījis, ka Autotransporta direkcija gan pasažieru pārvadātājiem, gan institūcijām, kas pārvadājumus regulē, nosūtījusi vēstuli, kurā aicina par 15 procentiem samazināt reisu skaitu un palielināt braukšanas tarifu un līdz ar to biļešu cenas vietējas nozīmes maršrutos. Pašreizējais tarifs ir 2,5 santīmi par kilometru, Autotransporta direkcija aicina to palielināt līdz 3,5 – 4 santīmiem par kilometru. No 1.jūlija ir noteikta arī iekāpšanas maksa 40 santīmu starppilsētu reisu autobusos.

Dina Belta,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz