Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Konkursa “Sējējs” pretendenti jau zināmi

Konkursa “Sējējs” pretendenti jau zināmi
06.07.2006 21:17

0

Beigusies pieteikumu pieņemšana no saimniecībām un kooperatīvajām sabiedrībām, kas paudušas vēlēšanos izmēģināt veiksmi, piedaloties Zemkopības un Vides ministriju rīkotajā ikgadējā konkursā “Sējējs”.
Kā pastāstīja Dienvidkurzemes Reģionālās lauksaimniecības pārvaldes Atbalsta daļas vadītājs Ģirts Osis, no mūsu rajona Zemkopības ministrijas vērtēšanas grupā šogad startējušas Aivara Ķera vadītā Priekules pagasta zemnieku saimniecība “Ašmi” un Ludviga Jerumaņa saimniecība “Birztalas” Vecpils pagastā. Tās abas vērienīgi nodarbojas ar piena lopkopību, enerģiski strādā, sagādājot nepieciešamos lopbarības krājumus, un, ieviešot pirmrindas pieredzi, pilnveido ražošanas tehnoloģijas. Konkursā piedalās arī Lilijai un Vaclavam Jonkiem piederošā zivkopības saimniecība “Lilijas” Kazdangas pagastā, kas gadu pēc gada attīsta ražošanu, daudz uzmanības veltot apkārtnes labiekārtošanai un sakoptībai.
Jau notikusi pirmā saimniecību vērtēšanas kārta. Kā atzina Ģirts Osis, rezultāti esot ļoti iepriecinoši. Piedaloties konkursā lauksaimnieki neesot pārvērtējuši savus spēkus un sasniegto, tāpēc visas trīs mūsu rajona pretendentes tagad iekļautas vērtēšanas otrajā kārtā, kas notiks valsts mērogā.
Bet par to, kā risinās lietas konkursa “Sējējs” Vides ministrijas vērtēšanas grupā, redakciju informēja Liepājas Reģionālās vides pārvaldes speciālists Andis Strungs. Vispirms jau iepriecina tas, ka no mūsu rajona pretendentu pulks šogad ir neparasti prāvs – tajā ir trīs lauku saimniecības. Videi draudzīgas jeb bioloģiskās lauksaimniecības grupā konkursā piedalās Aizputes pagasta Jansoniem piederošā zemnieku saimniecība “Kūdrāji” un Eglona Brūna zemnieku saimniecība “Meldrāji” Otaņķu pagastā, bet ekotūrisma grupā – Māra Niedola lauku saimniecība “Šķiperi” (SIA “Vinja”) no Nīcas pagasta. Vides ministrijas vērtēšanas komisija iepazīties ar pretendentēm pirmajā kārtā paredzējusi jaunnedēļ.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz