Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Skatuve šūpojas ezera viļņos

Skatuve šūpojas ezera viļņos
Foto: Ritvars Sproģis
11.08.2017 07:09

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Liepājas kultūras un tūrisma piedāvājumu jau otro nedēļu papildina jauna iniciatīva – koncerti uz ūdens. Tas nav jaunums pasaulē un pat ne Latvijā, bet Liepājā ezera mūzikas vakari ir kā svaigs papildinājums atpūtas iespējām. “Mums ir kanāls, brīnišķīgi katamarāni pilsētas centrā, bet kaut kā pietrūka. Radās ideja izveidot muzikālus vakarus,” stāsta uzņēmējs Viktors Malakanovs, kuram pieder ideja par koncertiem ezerā.

Kādā no vasaras vakariem klausītāji, kas iepriekš pieteikušies, sapulcējas piestātnē pie viesnīcas “Libava”, sakāpj krāsainos katamarānos un pa kanālu minas uz ezeru, kur uz plosta gaida mūziķu kompānija. Visapkārt ņirb ūdens, virs galvas peld mākoņi, atmosfēru papildina iedegti lukturīši, un skan skaista mūzika vairāku Melngaiļskolas bigbenda mūziķu izpildījumā. Pēc aptuveni 40 minūšu gara brīvdabas koncerta, iestājoties krēslai, visi kopā palaiž gaisā laternas. Vakars skaisti pavadīts.

Ideja par koncertiem ezerā pieder V. Malakanovam, kurš izbraukumus ar katamarāniem piedāvā ikdienā. Viņš sūrojas, ka tūrisma sezona laikapstākļu dēļ šogad nav izdevusies. Bijis jādomā, kā piesaistīt tūristus. “Vajadzēja kaut kādu ideju uz ūdens. Mums ir kanāls, brīnišķīgi katamarāni pilsētas centrā, bet kaut kā pietrūka. Radās ideja izveidot muzikālus vakarus, jo mums ir arī lieliski kolektīvi, piemēram, bigbends,” stāsta uzņēmējs. Piezvanījis Melngaiļskolas bigbenda vadītājam Jānim Ivuškānam, izstāstījis savu ideju un saņēmis atbalstu. Viktors, Jānis un bigbenda menedžere Irita Kalēja satikušies, apspriedušies un ieceri īstenojuši. “Godīgi sakot, nebiju domājis, ka viņi tā aizrausies un visu tā izdarīs. Es bez viņiem neko nebūtu paveicis. Brīnišķīgi mūziķi. Un cilvēki to novērtē,” saka V. Malakanovs. Ezerā klausītājus ar mūziku priecē Jānis Ivuškāns, Mārtiņš Zālīte, Kristens Kupčs, Andris Žabris un Katrīna Kabiņecka.

Protams, ezera mūzikas vakari var notikt tikai tad, ja laikapstākļi to atļauj. Tāpēc arī vieta, kur uz plosta pie saliņas ezerā pulcējas mūziķi, katru reizi var būt cita. “Skatāmies vēja virzienu, lai apstātos tur, kur tas netraucē. Visu laiku skatāmies prognozi, dienas trīs iepriekš tā ir visprecīzākā, tad izziņojam pasākumu,” uzņēmējs paskaidro. Par mūzikas vakariem var uzzināt sociālajos tīklos.

Izbraukums ezerā ir organizēts pārdomāti, skaidro V. Malakanovs. “Mums ir speciāla laiva, kas visu kontrolē. Cilvēkiem latviešu, krievu, angļu un vācu valodā ir sagatavota drošības instrukcija. Turklāt iepērkam vēl glābšanas vestes,” viņš pastāsta.

Līdz šim notikuši jau divi koncerti, uz abiem biļetes bija izpārdotas, vakar vakarā bija paredzēts trešais. Un cilvēku interese palielinās. Otrdienas koncertā visi deviņi V. Malakanova katamarāni bijuši pilni. Ap desmit gribētāju šai braucienā nav tikuši, novērojusi I. Kalēja. V. Malakanovs jau runājis ar kolēģiem, kas pa ezeru cilvēkus vizina ar plostu. Viņi mūzikas vakariem varētu pievienoties. “Varbūt kaut kas grandiozs izaugs,” uzņēmējs prāto par nākotni.

Koncerti ezerā šogad varētu notikt visu septembri, ja būs labi laikapstākļi. I. Kalēja stāsta, ka koncertos varētu uzstāties arī citas muzikālās kompānijas, piemēram, Dzintara Beitāna trio. Taču kopumā mūzikas vakari uz ūdens ir ilgtermiņa iecere. Un visi trīs kopā domā, kā to attīstīt. “Negrasāmies palikt uz vietas. Mums ir vēl dažādas idejas, pagaidām neatklāšu. Tāpat vēlamies attīstīt ūdens tūrismu Liepājā, lai piesaistītu cilvēkus,” stāsta V. Malakanovs un min, ka grasās strādāt pie plašas reklāmas, uzrunāt Lietuvas auditoriju, jo uzņēmējs novērojis, ka 70 – 80 procenti tūristu ir no Lietuvas. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz