Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Finiša spurtā izbāza degunu

Finiša spurtā izbāza degunu
Foto: Raitis Puriņš ("Zemgales ziņas")
13.10.2017 07:10

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Kanoe airētāji Aivis Tints un Gatis Pranks 2017. gada sezonu ir noslēguši ar dubultuzvaru C1 klasē Jelgavā notikušajā Zemgales rudens maratonā, kas bija arī Latvijas un Baltijas čempionāts.

Abi Liepājas airētāji 16 kilometru distancē vieninieku laivām pārliecinoši izcīnīja pirmās divas vietas. Spraigā finiša spurtā ātrākais bija Aivis, kurš finišēja pēc 1 stundas 26 minūtēm un 42,91 sekundes. Gatis no sava kanoe divnieka pārinieka atpalika par deguna tiesu – 1,09 sekundēm. Vīriešu konkurencē trešais bija lietuvietis Mindaugs Talačka, kurš no mūsējiem atpalika piecas minūtes, un līdzīgs laiks bija arī Jelgavas junioram Robertam Lagzdiņam, kurš startēja savā vecuma grupā.

Aivis stāsta, ka, lai arī oficiālais distances garums bija 16 kilometri, praksē airētājiem trasē bija jāveic par vienu kilometru vairāk: “Rīkotāji bija izveidojuši jaunu distanci ar vairākiem apļiem, vairāk pagriezieniem, bija lielāki viļņi utt. Distance izveidota skatītājiem. No galvenajiem konkurentiem un mūsu līmeņa airētājiem nebija Dagņa Iļjina (Latvijas olimpietis – aut.) un igauņa Josepa Karlsona, kurš regulāri startē starptautiskās sacensībās. Taču vienalga konkurence bija, tajā skaitā arī Jelgavas juniors Lagzdiņš.”

Sākotnēji jelgavnieks esot turējis mūsējiem līdzi, bet pēc pirmās taisnes liepājnieki esot aizmukuši: “Mēs ar Gati izstrādājām taktiku, kurš velk uz vilni pēc pirmās taisnes. Tādā komandas darbā mēs nostrādājām visu maratona gabalu, nobraucām kopā, viens otru motivējot. Pārsteidzoši, ka visi [konkurenti] baigi atplīsa. Grūti spriest – mēs esam stipri vai citi vāji. Beigās uztaisījām šovu skatītājiem un maratona pēdējos 200 metrus paņēmām tā, kā 200 metru sprintā. Nebijām norunājuši, kurš kuru vinnēs, bet principā izņēmām [pēdējo] līkumu un sākām airēt ar domu – kā būs, tā būs. Finiša spurtā man sanāca izbāzt degunu priekšā. Tā sekundes atšķirība maratonā nav nekas. Principā nobraucām vienādi. Vismaz sezonu varējām noslēgt uz patīkamas nots – liepājnieki uz pjedestāla augstākajiem pakāpieniem. Tas bija arī vēstījums nākamajam gadam, ka mēs nekur neesam pazuduši.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz