Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Skolēni gūst godalgotas vietas

Skolēni gūst godalgotas vietas
Foto: Publicitātes
22.12.2017 07:06

"Kurzemes Vārds"

Vaiņodes vidusskolas pulciņa “Jaunieši – nākotnei” dalībnieki Jānis Dambergs un Kristers Kanders ieguvuši pirmo vietu “Elektronikas dienā 2017” elektronikas novirziena pulciņu konkursā 9.–12. klašu grupā.  Pirmo un trešo vietu guvušas arī Nīcas vidusskolas skolēnu komandas “Nīcas brašuļi” un “Piektais spieķis”, piedaloties CSDD konkursa “Gribu būt mobils!” neklātienes kārtā, vēsta konkursu organizatori.

Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas (LETERA) rīkotā “Elektronikas diena 2017” norisinājās 7. decembrī Rīgas Tehniskajā koledžā. Tajā piedalījās vairāk nekā 200 jauno elektroniķu no visas Latvijas. Atklāšanā LETERA prezidents Normunds Bergs uzsvēra – ir jāsaprot, ka mūsdienu bērniem jāmācās fizika un matemātika, jo vai nu viņi programmēs un radīs robotus, vai arī roboti atņems viņiem darbu.

Konkurss norisinājās divās vecuma grupās. Dalībnieki sacentās, pildot uzdevumus un piedaloties minisumo robotu cīņās. Paralēli konkursam arī pedagogiem tika nodrošināta iespēja apmeklēt semināru par jaunākajām tendencēm elektronikas nozarē.

Vaiņodes vidusskolas skolēni Elektronikas dienā fizikas skolotājas Ivetas Mames vadībā piedalās jau trešo gadu. Šogad startēja divas komandas 4.–8. klašu grupā un viena 9.–12. klašu grupā, kas arī ieguva pirmo vietu, balvā saņemot jaudīgu rūteri skolai. I. Mame stāsta, ka puišiem bijis uzdevums no dotajām detaļām salodēt strādājošu lidmašīnas modeļa vadības shēmu. “Tā, lai lampiņas mirgo un propelleris griežas!”

Arī Vaiņodes vidusskolas direktors Zigmunds Mickus ir ļoti iepriecināts par paveikto: “Šogad skolai bija iespēja piedāvāt jaunas telpas lodēšanas pulciņam, un puiši darbojās ļoti aktīvi, pat fanātiski. Darbojoties ar tādu entuziasmu un ieinteresētību, nāca arī šis sasniegums.”

Decembra sākumā noslēgusies arī CSDD rīkotā satiksmes drošības konkursa 6.–8. klašu skolēniem “Gribu būt mobils!” neklātienes kārta. Konkurss īpaši veidots topošajiem vai esošajiem velosipēdistiem un mopēdistiem, lai skolēni caur spēli un uzdevumiem iegūtu un nostiprinātu ceļu satiksmes drošības zināšanas.

Vairāk nekā 500 komandu konkurencē pirmo un trešo vietu godam izcīnījušas divas Nīcas vidusskolas komandas skolotāja Pētera Aivara Piņņa vadībā. Labākās komandas no Liepājas reģiona tālāk mērosies spēkiem reģionālajā pusfinālā, kas norisināsies klātienē 2018. gada pavasarī.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz