Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dīķa saimnieks prasīs atkārtotu pārbaudi

Dīķa saimnieks prasīs atkārtotu pārbaudi
14.05.2009 07:04

Atslēgvārdi

Vides pārvalde nav konstatējusi, ka pašlaik Dakterišķes upītē Vaiņodes pagastā ieplūstu kāds piesārņojums.

Taču piemēslotā zivju dīķa saimnieks prasīs atkārtotu pārbaudi Valsts vides dienestam Rīgā.

Apstākļu noskaidrošana vēl turpinoties, un galīgo atbildi pārvalde varēšot sniegt ne ātrāk kā pēc divām nedēļām, sacīja Liepājas Reģionālās vides pārvaldes Piesārņojuma kontroles daļas vadītāja Māra Muceniece. Taču neesot konstatēts, ka pašlaik notiktu kāda piesārņojuma noplūde.

Pagājušajā nedēļā pārvaldes darbinieki veica pārbaudi uzņēmuma “Kurzemes bekons” lielfermā un apkārtnes ūdeņos Vaiņodes pagastā. Vides pārvalde vēl gaidot atbildes no valsts akciju sabiedrības “Latvijas Valsts meži”, kam pieder mežs, caur kuru plūst strautiņi, pirms ietek Plepju dzirnavu dīķī un kur izrakts grāvis, pa kuru, pēc dīķa saimnieku vārdiem, mēsli nonākuši dabiskajās ūdenstecēs un arī viņu dīķī.

Jau rakstījām, ka Vaiņodes pagasta Plepju dzirnavu dīķa saimnieki šopavasar konstatējuši, ka viņu dīķī ieplūdis liels daudzums cūku mēslu. Artis Kazaks vērsies Valsts vides dienestā, lūdzot situāciju pārbaudīt. SIA “GDG holdings” izpilddirektors Valdis Pirktiņš noliedza, ka uzņēmums “Kurzemes bekons” varētu būt atbildīgs par šādu nodarījumu.

“Saprotams, ka tur kaut kas ir tecējis, bet šobrīd kaut ko konkrētu apgalvot nav iespējams,” sacīja M. Muceniece. Kādā no bebru dambjiem esot uzjundījusi tāda kā mēslu smaka, bet “vienam šķitīs, ka tie ir mēsli, citam – ka dūņas, nav iespējams konkrēti ko teikt bez analīzēm,” piebilda Piesārņojuma kontroles daļas vadītāja. Saimnieka privāti pasūtīto ūdens paraugu analīžu rezultāti esot salīdzināti tikai ar karpveidīgo un lašveidīgo zivju dzīves vides vajadzībām, bet notekūdeņiem normatīvi ir citādi, pārvaldes speciāliste komentēja testēšanas pārskatu, ko A. Kazaks jau iepriekš saņēmis no uzņēmuma “Liepājas ūdens” laboratorijas.

“Rakstīšu vēl vienu iesniegumu Valsts vides dienestam,” apņēmības pilns ir A. Kazaks. Liepājas Reģionālā vides pārvalde ir Valsts vides dienesta struktūrvienība. Viņš ar dienestu šai nolūkā jau sazinājies. Plepju dīķa saimnieks ir nemierā ar Liepājas pārvaldes darbu, jo pārbaudes laikā saņēmis atbildi, ka liepājniekiem pat neesot iespēju veikt ūdens analīzes.

Dina Belta,
“Kurzemes Vārds”

Dīķa saimnieki uzsver: kad dīķis uzpludināts, tam bijusi stingra un līdzena gultne, bet nu tā pārvērtusies dūksnājā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz