Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Deju kolektīvi dodas uz Kurzemes novada Deju svētkiem

Deju kolektīvi dodas uz Kurzemes novada Deju svētkiem
25.06.2009 11:44

Atslēgvārdi

Sestdien, 27. jūnijā, Liepājas pilsētas tautas deju kolektīvi dosies uz Ventspili, lai tur piedalītos Kurzemes novada Deju svētkos ”Ar Jānīti padziedāju, ar Pēteri sadejoju”.

Kurzemes novada Deju svētku organizatori informē, ka svētkos Ventspilī pulcēsies 121 jauniešu, vidējās un vecākās paaudzes deju kolektīvi, kuros apvienojušies vairāk kā 2482 dejotāji.

Svētku mākslinieciskā vadītāja un idejas autore ir Tukuma rajona deju kolektīvu virsvadītāja Zanda Mūrniece. Savukārt svētku virsvadītāju godā – Kurzemes novada deju kolektīvu virsvadītāji, kuri aktīvi piedalījušies repertuāra atlasē, pārbaudē un deju kolektīvu sagatavošanā svētkiem. Īpašs prieks un gandarījums, ka to vidū ir arī Liepājas deju kolektīvu vadītājas – Valda Grīnfelde (Liepājas rajona deju kolektīvu virsvadītāja) dejām ”Mugurdancis” un ”Smēdes puiši – muzikanti” un Olita Laiveniece (Liepājas pilsētas deju kolektīvu virsvadītāja) dejām ”Amzierdancis” un ”Vecie zvejnieki”. Svētku fināla iestudējumu autors ir horeogrāfs Jānis Purviņš.

Možu garu un raitu deju soli koncertā palīdzēs uzturēt deju svētku režisore Rudīte Poča un Liepājas aktrišu folkloras kopas “Atštaukas” dalībnieču asās mēles.

Programmā tiks izdejotas gan līdz šim redzētas un ļoti iemīļotas dejas, gan jaunrades deju konkursā “Kurzemes zelta dejas” apbalvotās dejas.

Organizatori apgalvo, ka koncerts veidots tā, lai prieku gūtu gan dejotāji, gan skatītāji, jo notiek laikā starp Jāņiem un Pēteriem. Tas ir laiks, kad daba zied un visu paaudžu ļaudīm gribas dejot, līksmot, priecāties par labi padarītu darbu un cildināt vienam otra panākumus. Un Kurzemei ir ar ko lepoties, jo svētki ir pašu izauklēti un sarūpēti!

Savu gatavību Kurzemes novada Deju svētkiem ir apliecinājuši arī 10 deju kolektīvi no Liepājas: Tautas mākslas un kultūras centra bērnu deju kolektīvs ”Krustiņi”, jauniešu deju kolektīvs ”Kvēle”, vidējās paaudzes deju kolektīvi ”Kvēle”, ”Rucavietis” un ”Vaduguns”, Tautas deju ansamblis ”Rucavietis”, Mākslinieciskās jaunrades centra Tautas deju ansamblis ”Vaduguns” un jauniešu deju kolektīvs ”Vaduguns”, Bērnu un jauniešu centra jauniešu deju kolektīvs ”A+G” un 15. vidusskolas bērnu deju kolektīvs ”Akmentiņi.

Pēdējie Kurzemes novada Deju svētki notika 2005.gadā Aizputē, apvienojot 77 jauniešu, vidējās un vecākās paaudzes deju kolektīvus.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
Projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz