Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Briest pilsētas robežzīmju izmaiņas

Briest pilsētas robežzīmju izmaiņas
Foto: Egons Zīverts
24.11.2018 07:12

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Liepājas pilsētas pašvaldība izsludinājusi konkursu par Liepājas pilsētas robežzīmju koncepcijas un labiekārtojuma izveidi.

”Esošais robežzīmju apkārtējais labiekārtojums ietver autostāvvietas, brauktuvi, velostatīvus, atbalstsienas, soliņus, informācijas stendus, ietves, zaļo zonu ar apstādījumiem, taču neveido vienotu, mūsdienīgu, dizainiski saderīgu ārtelpu,” norāda pilsētas galvenais arhitekts Indulis Kalns: ”Tāpat esošie elementi ir nolietojušies un tos nepieciešams atjaunot.”

”Liepājas robežas ir pilsētas vizītkarte –  tas ir pirmais skats, kā viesi ierauga Liepāju, tādēļ ir svarīgi jau no pirmajiem mirkļiem iebraukušajiem cilvēkiem un arī pašiem liepājniekiem radīt tīkamu skatu,” uzsver pilsētas galvenais arhitekts.

Un turpina: ”Esošās robežas sen nav atjaunotas un jau vairākus gadus ir nepieciešams to labiekārtojums – jāatjauno gan esošās zīmes, gan jāpārdomā kopējā robežu koncepcija un pieguļošās teritorijas labiekārtojums – lai iebraucot pilsētā no jebkuras puses ir vienotā koncepcijā veidots skats un reprezentētu Liepāju.”

Līdz ar to pašvaldības izsludinātā konkursa mērķis ir radīt pirmās pilsētas vizītkartes – robežzīmju – koncepciju, kas var paredzēt saglabāt esošo robežzīmju vēsturisko risinājumu, tehniski to uzlabojot, ar modernu un mūsdienīgu, bet saskanīgu labiekārtojumu, vai piedāvāt jaunu robežzīmju risinājumu un labiekārtojumu.

Konkursa nolikums paredz, ka robežzīmēm un to labiekārtojumam ir jābūt pilsētbūvnieciski, arhitektoniski un funkcionāli iederīgam ar ilgtspējīgu tehnisko un funkcionālo risinājumu. Grafiskais risinājums atbilstoši Liepājas pilsētas pašvaldības identitātei.

Konkursa priekšmets ir Liepājas pilsētas robežzīmju koncepcijas (idejiskā pamatojuma) izstrāde, robežzīmju tehniskā un funkcionālā risinājuma piedāvājums, kā arī robežzīmju labiekārtojuma būvniecības ieceres dokumentācijas izstrāde un autoruzraudzība.

Atklātajā metu konkursā var piedalīties jebkura fiziska vai juridiska persona, kā arī šādu personu apvienība, kas nolikumā noteiktajā termiņā iesniegs atbilstoši noformētu metu.

Vien dalībniekam jābūt saņēmušam arhitekta prakses sertifikātu arhitektūras jomā vai dalībnieks ir reģistrējies būvkomersantu reģistrā un viņa rīcībā ir speciālists, kurš ir saņēmis arhitekta prakses sertifikātu arhitektūras jomā.

Piedāvājums jāizstrādā divām pilsētas galvenajām robežzīmēm: Rīgas virziens, Brīvības ielā, un Lietuvas virziens, Klaipēdas ielā un Ganību ielā 211.

Konkursa ietvaros dalībniekam ir jāiesniedz viens no piedāvājumiem. Vai nu saglabāt esošo vēsturisko robežzīmju risinājumu, tehniski to uzlabojot ar modernu un mūsdienīgu, bet saskanīgu labiekārtojumu, vai arī ieviest jaunu robežzīmju risinājumu un labiekārtojumu.

Saskaņā ar konkursa nolikuma prasībām jāizstrādā un jāiesniedz koncepciju ar pamatojumu izvēlētajam piedāvājumam, savu vīziju par robežzīmju izskatu un funkcionalitāti, dizaina skices, tehniskā un funkcionālā risinājuma detalizēts apraksts un risinājumu izmaksas. Tāpat jāpievieno meta devīze un tās atšifrējums.

Konkurss notiks vienā kārtā. Un konkursam iesniegto priekšlikumu vērtēšanu veiks Žūrijas komisija, kuras priekšsēdētājs būs Liepājas pilsētas galvenais arhitekts Indulis Kalns. Komisijā strādās arī Liepājas pilsētas būvvaldes vadītājas vietnieks (galvenais teritorijas plānotājs) Arvīds Vitāls, Liepājas pilsētas pašvaldības izpilddirektors Ronalds Fricbergs, Liepājas pilsētas galvenā māksliniece Agita Ansule, SIA ”Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs” vadītāja Inta Šoriņa un Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Lēmumu par metu konkursa rezultātiem viena mēneša laikā, skaitot no metu iesniegšanas termiņa pēdējās dienas, pieņems žūrijas komisija.  

Un uzvarētājiem pienāksies balvas. Konkursa godalgu fonds ir 1500 eiro. Pirmās vietas ieguvējam paredzēti 700 eiro, otrās vietas ieguvējam – 500 eiro, bet trešās vietas ieguvējam – 300 eiro.

Neprēmētie autori savus darbus varēs saņemt atpakaļ pēc tam, kad lēmums par metu konkursa rezultātiem būs stājies spēkā. Savukārt uzvarētāja un pārējo godalgoto darbi pāries pasūtītāja, tātad – Liepājas pilsētas pašvaldības – īpašumā.  

Atliek piebilst, ka konkursa materiālu iesniegšanas termiņš ir līdz 2019.gada 31.janvārim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz